Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela nagrada Emmy, najprestižnijih nagrada za najbolja televizijska ostvarenja prošle godine.

Mini-serija The White Lotus je pobjednik večeri s deset nagrada među kojima je i pet “glavnih” – za najbolju mini-seriju, režiju i scenarij mini-serije, a Murray Bartlett i Jennifer Coolidge osvojili su nagrade za najbolje sporedne glumce u mini-seriji.

Ted Lasso je osvojila nagrade za najbolju komičnu seriju i režiju, a Jason Sudeikis i Brett Goldstein ponovno su osvojili nagrade za najboljeg glavnog i sporednog glumca u komičnoj seriji.

Succession je očekivano osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju i scenarij, a Matthew Macfadyen se okitio nagradom za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji.

Nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji osvojio je Lee Jung-jae iz Squid Gamea, a mnogi smatraju da je nagrada napokon trebala pripasti Bobu Odenkirku za Better Call Saul. Inače, Better Call Saul ni ove godine nije osvojio niti jednu nagradu te sada ima čak 46 Emmy nominacija bez ijedne pobjede. Ipak, budući da se zadnja sezona serija prikazivala u dva dijela, Better Call Saul ima velike šanse da na sljedećoj dodjeli osvoji nekoliko nagrada. Squid Game je osvojio i nagradu za najbolju režiju.

Zendaya je za glavnu ulogu u Euphoriji drugi puta osvojila nagradu za najbolju glumicu te je s 26 godina najmlađa dupla pobjednica u povijesti Emmyja. Jean Smart je za Hacks osvojila nagradu za najbolju glumicu u komičnoj seriji, a Sheryl Lee Ralph za Abbott Elementary i Julia Garner za Ozark za najbolje sporedne glumice u komičnoj i dramskoj seriji.

Michael Keaton je za Dopesick osvojio nagradu za najboljeg glumca u mini-seriji, a Amanda Seyfried je za mini-seriju The Dropout osvojila nagradu za najbolju glumicu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights