emmy 2020

Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela nagrada Emmy, najprestižnijih nagrada za najbolja televizijska ostvarenja prošle godine. Zbog nešto drugačije dodjele zbog pandemije, ovogodišnja dodjela dobila je nadimak “Pandemmys”.

Najveći pobjednik večeri je komična serija Schitt’s Creek koja je osvojila nagrade za najbolju komičnu seriju, režiju, scenarij ali i sve četiri glumačke nagrade što je rekord. Četiri od sedam nagrada otišlo je u ruke Daniela Levyja koji je osmislio seriju i ima sporednu ulogu.

U kategorijama dramske serije najbolje je prošla serija Succession koja je osvojila nagrade za najbolju seriju, režiju, scenarij i najboljeg glavnog glumca za Jeremyja Stronga.

Najveći favorit večeri bila je serija Watchmen koja je od važnijih nagrada osvojila one za najbolju mini seriju, te najbolju glavnu glumicu za Reginu King i najboljeg sporednog glumca za Yahya Abdul-Mateen II.

Mark Ruffalo je osvojio nagradu za najbolju glavnu ulogu u mini seriji za svoju dvostruku ulogu u I Know This Much Is True, a Zendaya je za svoju glavnu ulogu u Euphoriji osvojila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji te je s 24 godina postala najmlađa dobitnica u povijesti te kategorije.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights