novi Wolverine

Već se dugo šuška o tome tko bi se sve mogao pojaviti u filmu Doktor Strange u multiverzumu ludila. Priče oko filma samo su se pojačale i proširile izlaskom novog trailera. U njemu čujemo glas Patricka Stewarta koji je glumio Profesora X. A neki fanovi uvjereni su kako su u traileru ugledali i likove kao što su Superior Iron Man te Mr. Fantastic.

No sada se počelo spominjati još jedno ime. U filmu bi se mogao pojaviti i novi Wolverine. Mnogima je u ovoj ulozi teško zamisliti bilo koga osim Hugha Jackmana koji se od te uloge oprostio filmom Logan (2017). Iako Jackmanov Wolverine nije baš bio u skladu sa stripovskom verzijom, teško je zamisliti nekog drugog kao Logana.

Jackmanov nasljednik

Mnogi su, uključujući i samog Jackmana, davno priželjkivali da novi Wolverine postane Tom Hardy, no to je sada nemoguće. Među onima koji su se spominjali kao njegovi nasljednici su i Scott Eastwood, Dacre Montgomery pa čak i bivši čarobnjak Daniel Radcliffe. Tko će od njih to biti, odnosno, hoće li itko od njih uopće biti novi čangrizavi mutant, još uvijek nije poznato.

Naravno, moguće je da se i sam Hugh Jackman pojavi u filmu iako se oprostio od uloge. S obzirom na to koje sve mogućnosti multiverzum otvara, mogao bi to biti i mali cameo. Tek toliko da izmami osmijeh na lice X-Men fanovima.

Ako se Wolverine i pojavi u filmu Doktor Strange u multiverzumu ludila, nitko nam ne garantira kako će to biti novi Wolverine za buduće Marvel filmove. Naime, Loki nam je otvorio mogućnost prikazivanja varijanata, odnosno varijacija poznatih na likova. Oni dolaze iz paralelnih svemira u multiverzumu. Možda Marvel stoga iskoristi priliku za dobru foru pa nam da Logana koji će se pojaviti samo u ovom filmu i to bude recimo Danny DeVito. Naime, postoji online peticija koja traži da upravo DeVito bude novi Wolverine za MCU.

What If Wolverine

Naravno, sve je to šala, ali s Marvelom nikada ne možeš biti siguran. No možda bi ovaj film bio dobra prilika i za dati nam „what if“ situaciju. Wolverine bi tako mogao biti jedan od onih glumaca kojima su uloge ponuđene prije samog Jackmana ili u jednoj od verzija X-Men filmova koje u konačnici nisu nikada nastale. To su redom bili Russell Crowe, Dougray Scott, Keanu Reeves, Viggo Mortensen, Aaron Eckhart, Mel Gibson, Jackie Earle Haley, Edward Norton, Gary Sinise, Kiefer Sutherland, Jean-Claude Van Damme te Bob Hoskins.

Naravno, mnogi od njih se ne bi mogli uklopiti u taj koncept, čak ni za kratku ulogu. Bob Hoskins je nažalost preminuo, a figura koju Russell Crowe ima bliža je onoj koju je Thor imao u filmu Osvetnici: Završnica, nego onoj koju bi trebao imati novi ili stari Wolverine. No tko god bio u ovoj ulozi, nadamo se da će postati voljen poput Jackmana i da ćemo njegovo ime saznati tek u kinima kako ne bi bilo spoilera.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights