Nolan film

Redatelj Christopher Nolan nedavno je otkrio kako će njegov idući film biti smješten u razdoblje Drugog svjetskog rata s fokusom na stvaranje atomske bombe, odnosno na fizičara J. Roberta Oppenheimera koji je bio njen glavni kreator.

Prema neslužbenim izvorima, doznaje se kako taj film neće izaći u distribuciji Warner Bros.-a s obzirom na to kako se Nolan otvoreno protivio puštanju filmova na HBO Max platformi, na isti dan kada oni izlaze i u kinima.

Tako je Nolan trenutno u razgovorima s više studija, a neki navode kako je među njima i Netflix što i nema previše smisla s obzirom na to kako je riječ o streaming platformi poput HBO Maxa.

Jedan od problema nastalih između Nolana i Warner Bros.-a navodno je i (ne)uspjeh filma Tenet koji je pušten u kinima tijekom pandemije te je zaradio oko 360 milijuna dolara što navodno nije bilo dovoljno kako bi Warner Bros. ostvario značajan profit.

Iako je novi Nolanov film u ranoj fazi produkcije, spominje se kako bi se u glavnoj ulozi mogao naći Cillian Murphy koji je često surađivao s Nolanom. To ne bi bilo prvi put da se ovaj dvojac uhvati u koštac s ratnim filmom s obzirom da je 2017. Nolan snimio film Dunkirk smješten u vrijeme Prvog svjetskog rata, a u njemu je glumio upravo Cillian Murphy.

Neki su se pak nadali kako bi idući Nolanov projekt mogao biti biografska drama budući da je svojevremeno trebao snimiti film o Howardu Hughesu kojeg nazivaju „najboljim filmom kojeg nije snimio“.

U glavnoj ulozi tada se trebao naći Jim Carrey, ali projekt je u konačnici otkazan jer je prije njega, film s istom temom napravio Martin Scorsese. Riječ je o Avijatičaru (2004) gdje je glavnu ulogu tumačio Leonardo DiCaprio.

No kako bilo, sigurno će biti zanimljivo vidjeti što nam iduće ima za ponuditi jedan od najboljih redatelja današnjice, Christopher Nolan.

Naše ostale filmske vijesti prčitaj OVDJE.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights