Nicolas Cage najbolje uloge

Nicolas Cage je glumac koji vas ne može ostaviti ravnodušnim i svi koji su gledali njegove filmove, reći će vam koje su po njima njegove najbolje ili najgore uloge. Jer on je doista glumio u svemu i svačemu, od užasnih do Oscarovskih filmova. Zbog toga neki postavljaju pitanje je li on uopće dobar glumac. A ako ste gledali seriju Klub otpisanih (Community), onda se sigurno sjećate da je to pitanje na koje ne postoji točan odgovor.

Međutim, raspravljati o tome što je najbolje ili najgore, uvijek je jako nezahvalno. Takve liste i diferencijacije su barem malo subjektivne. Zato, umjesto da vam kažem koji su po meni najbolji filmovi koje je Nicolas Cage snimio, donosim vam mišljenje nekog stručnijeg. A tko je bolji za to prosuditi nego sam Nicolas Cage.

Naime, Cage je nedavno istaknuo tri najbolja filma u kojima je glumio, odnosno tri najbolje uloge koje je ostvario. Dogodilo se to prilikom promocije njegovog nadolazećeg filma Nepodnošljiva težina golemog talenta u kojem glumi samoga sebe. A NJEGOVA lista NJEGOVIH najboljih filmova i uloga je sljedeća:

Između života i smrti (Bringing Out the Dead)

Nicolas Cage najbolje uloge

Riječ je o filmu iz 1999. kojeg je režirao Martin Scorsese, a Cage glumi vozača hitne pomoći kojeg proganjaju pacijenti koje nije uspio spasiti. Radnja se događa kroz nekoliko noći u kojima Cageov lik pokušava ne izgubiti razum obavljajući svoj posao. Uz njega, u filmu glume još Patricia Arquette, John Goodman te Ving Rhames.

Napuštajući Las Vegas (Leaving Las Vegas)

Nicolas Cage najbolje uloge

Naravno da se na ovoj listi našao i Napuštajući Las Vegas, film kojeg je režirao Mike Figgis 1995. godine. A kažem naravno jer je upravo za ulogu u ovom filmu Nicolas Cage osvojio svog jedinog Oscara iako ima dvije nominacije (druga je za film Adaptacija). Cage ovdje glumi Hollywoodskog scenarista koji je sve izgubio zbog svog alkoholizma, a u Las Vegas dođe kako bi pio dok ne umre.

Svinja (Pig)

Nicolas Cage najbolje uloge

Prema Cageovim riječima, ovo je njegova najbolja uloga te najbolji film u kojem je glumio, uz Između života i smrti. Film je režirao Michael Sarnoski, a Cage glumi lovca na tartufe koji živi sam u pustinji Oregona. No on se mora vratiti svojoj prošlosti, u Portland, kako bi našao svoju svinju nakon što je netko otme.

Naše ostale filmske vijesti pronađi ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights