film Luther

Netflix je prošlog tjedna objavio kako radi film Luther s Idrisom Elbom koji se vraća u naslovnoj ulozi. Uz njega u filmu će glumiti i Cynthia Erivo te Andy Serkis, a na scenariju radi kreator serije Luther, Neil Cross, no ostali detalji oko likova nisu poznati. Netflix će na ovom projektu raditi zajedno s BBC-jem te Chermin Entertainmentom.

Elba, koji je četiri puta nominiran za Emmyja za seriju Luther, još je 2019. godine u jednom intervjuu rekao kako smatra da neće više raditi na TV verziji Luthera, već kako je idući korak film. Dodao je tada kako okvirna ideja za film već postoji, a ako se on dogodi, bit će vezan na posljednju sezonu serije.

Prošle godine, ideju o filmu potvrdio je i kreator serije Neil Cross koji kao ni Elba nije želio odavati bilo kakve detalje jer, kako je tada rekao, ta ideja je još daleko od realizacije. No i tada je bilo očito kako se aktivno radi na stvaranju ovog filma.

Iako je sada službeno potvrđeno kako će se film doista snimiti, još uvijek nije poznato kada bi on mogao izađi. No dok film ne izađe, seriju Luther možete pronaći i pogledati na HBO Max platformi.

Naše ostale filmske vijesti pročitajte OVDJE.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights