Remake Maršala s Mahershalom Alijem

Posljednjih godina Hollywood je prepun dvaju vrsta filmova: superjunačkih i remakovea. I dok svi očekujemo da Marvel objavi koji će nas filmovi čekati u kinima idućih nekoliko godina, danas smo dobili posve neočekivanu vijest. Iako su postojala razna nagađanja o mogućem Hollywoodskom remaku jednog hrvatskog filma, nitko nije bio posve siguran koliko istine ima u tome ni o kojem filmu bi moglo biti riječ. Danas je službeno objavljeno kako Netflix radi remake Maršala. I dok je originalnu režiju potpisao Vinko Brešan, čini se da će za kormilo ovog remakea stati poznati filmaš Oliver Stone. Filmovi s ukorijenjenim političkim temama svakako su Stoneova specijalnost. Tako ovaj redatelj iza sebe ima hitove kao što su Platoon, Born on the Fourth of July, JFK i druge. Izbor njega za redatelja je nešto što nas svakako ohrabruje i intrigira.

Oliver Stone
Oliver Stone, by Daniel Bergeron. Indiewire 2016. No PR/No Release on file.

Ono što smatramo najvećim iznenađenjem vezanim za remake Maršala, svakako je navodni odabir Mahershale Alija za naslovnu ulogu. Odabir se čini pomalo čudnim ako će Ali doista glumiti onog istog maršala o kojemu je riječ u filmu iz 1999. – Tita (to jest njegovog dvojnika). Naravno, nije nemoguće da će remake zadržati tek kostur originalnog scenarija pa možda radnja ovog filma bude smještena u sasvim drugu državu. Bez obzira na to, izbor Alija za ulogu u ovom filmu pokazuje ozbiljnost cijelog projekta. Ne bi bilo začuđujuće ako ovaj dvostruki oskarovac dobije i treći zlatni kipić upravo za ovu ulogu. Kako bilo, remake Maršala mogao bi doći u kina krajem 2020., a kroz idućih nekoliko mjeseci očekujemo novi vijesti.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights