Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca.

Siječanj i veljača svake godine su razdoblje kada Hollywood ne izbacuje baš najbolje filmove. Ponajviše zato što su onda u kinima još uvijek prošlogodišnji filmovi nominirani za Oscare pa studiji izbacuju manje i lošije filmove s malo promocije kako ne bi bili konkurencija svojim filmovima koji se bore za nagrade. U veljači zato u kinima najčešće možemo vidjeti filmove za djecu i tinejdžere, horore i romantične komedije. Naravno to ne znači da su svi filmovi u veljači loši i za vas smo napravili listu od 8 najboljih filmova koji su imali svjetsku premijeru ili su izašli na streaming servisima u veljači.

8. The Breaker Upperers

The Breaker Upperers


Novozelandska romantična komedija o dvije prijateljice koje ne vjeruju u ljubav i vode agenciju koja pomaže parovima da prekinu na što bezbolniji način. Film su režirale Madeleine Sami i Jackie van Beek koje u filmu također i glume, a napisale su i scenarij.

7. Cold Pursuit (Hladna osveta)

Cold Pursuit

Već je postala tradicija da početkom svake godine dobijemo novi akcijski krimić s Liamom Neesonom. U Hladnoj osveti Neeson glumi vozača ralice koji kreće na put osvete protiv lokalnih dilera koji su mu ubili sina. Ovu akciju s elementima crne komedije režirao je norveški redatelj Hans Petter Moland i ovo je remake njegova vlastitoga filma In Order of Disappearance iz 2014. godine. Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

https://www.youtube.com/watch?v=Ez5W8SN9Bqc

6. Alita: Battle Angel (Alita: Anđeo borbe)

Alita: Battle Angel

Alita je futuristički cyberpunk film baziran na japanskoj mangi Gunnm. Rosa Salazar glumi Alitu, cyborga koji kreće na avanturu da sazna nešto o svome prošlome životu nakon što se budi u novome tijelu i ne sjeća se ničega. Film je režirao legendarni Robert Rodriguez, dok je James Cameron napisao scenarij i producirao film. Najjača snaga ovoga filma su sporedne uloge koje tumače dvostruki dobitnici Oscara za najbolju sporednu ulogu – Christoph Waltz i Mahershala Ali, te Jennifer Connelly koja ima “samo” jednoga Oscara. Film igra i u domaćim kinima.

5. High Flying Bird

High Flying Bird

U ovoj sportskoj drami Stevena Soderbergha pratimo sportskog agenta koji tijekom NBA lockouta svome klijentu nudi intrigantnu ali kontroverznu poslovnu priliku. Najzanimljivija stvar kod ovoga filma je ta da je Soderbergh cijeli film snimio na iPhoneu 8 i to u samo mjesec dana. Fun fact: Soderbergh je 2000. na istoj dodjeli Oscara bio dva puta nominiran za najboljeg redatelja – za filmove Erin Brockovich i Traffic za kojega je i osvojio Oscara. Film je dostupan na Netflixu.

4. The Lego Movie 2: The Second Part (Lego Film 2)

The Lego Movie 2

Nastavak megapopularnoga Lego filma iz 2014. Prošlo je 5 godina nakon događaja iz originala i građani Bricksburga suočeni su s novom prijetnjom: Lego Duplo invaderi došli su iz svemira i razaraju grad brže nego ga Emmet i prijatelji mogu popraviti. Film je nedavno došao u domaća kina.

3. Fighting with My Family

Fighting with My Family

Ova biografska sportska drama s elementima komedije inspirirana je životom i karijerom profesionalne WWE hrvačice Paige. Paige je odrasla u obitelji opsjednutoj hrvanjem i kada dobi priliku da se okuša u WWE ringu mora napustiti obitelj i sama se snaći i dokazati u tom novome svijetu. Naslovnu ulogu tumači Florence Pugh, a u filmu se pojavljuju i Nick Frost, Lena Headey, Vince Vaughn, Dwayne Johnson te Stephen Merchant koje je film napisao i režirao.

2. Paddleton

Paddleton

Drama/komedija u kojoj se neobično prijateljstvo između dva susjeda koji u slobodno vrijeme igraju sport koji su izmislili pod nazivom Paddleton, pretvara u emocionalno putovanje nakon što je jednome od njih dijagnosticiran rak. U filmu glume Mark Duplass i Ray Romano koji su najpoznatiji po komičnim ulogama ali su se sjajno snašli u tužnijim i emocionalnijim dijelovima ovoga filma. Film možete pogledati na Netflixu.

1. How to Train Your Dragon: The Hidden World (Kako izdresirati zmaja 3)

How to Train Your Dragon 3

U posljednjem dijelu ove popularne animirane trilogije Hiccup otkriva da Toothless nije jedini “Night Fury” zmaj i zajedno moraju pronaći skrivenu utopiju za zmajeve prije nego to učini pokvareni tiranin Grimmel. Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.


Ostale filmske vijesti pogledajte ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights