Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

5. Cherry

Braća Russo donose nam priču o vojnom medicinaru koji pati od PTSP-a i postaje pljačkaš banaka nakon što ga ovisnost o drogama zaduži. U glavnoj ulozi je odlični Tom Holland koje je ujedno i najjača karika ovoga filma. Braća Russo su s Hollandom već radili na Marvel filmovima gdje su režirali Captain America: The Winter Soldier i Civil War te Avengers Endgame i Infinity War. Time su Joe i Anthony Russo postali financijski najuspješniji redatelji svih vremena kada je njihovih pet prijašnjih filmova ukupno zaradilo skoro 7 milijardi dolara na kino blagajnama. Od njih je uspješniji samo Steven Spielberg čija su 33 filma ukupno zaradila 10.5 milijardi dolara. Cherry je izašao u američkim kinima, a u ožujku se očekuje u digitalnoj distribuciji.

4. The Mauritanian

Film se temelji na istinitoj priči o Mohamedou Ould Salahu koji se bori za slobodu nakon što je prije više od deset godina nepravomoćno strpan u ozloglašeni američki zatvor Guantanamo Bay. U glavnoj ulozi je Tahar Rahim, a u sporednima Jodie Foster, Benedict Cumberbatch i Shailene Woodley.

3. I Care a Lot

Rosamund Pike glumi pokvarenu zakonsku štićenicu starijih i nemoćnih koja iskorištava korumpirani socijalni sustav kako bi potkradala svoje štićenike o kojima bi se trebala brinuti. Stvari se promijene kada se okomi na misterioznu staricu koja nije nemoćna osoba kakva se čini na prvu. Film je dostupan na Netflixu.

2. Malcolm & Marie

Veza redatelja i njegove djevojke testira se nakon što se vrate kući s njegove premijere i čekaju odgovore kritičara. U naslovnim ulogama su John David Washington i Zendaya koji su ujedno i jedini glumci ove crno-bijele romantične drame snimljene u potpunosti tijekom pandemije. Malcolm & Marie pronađite na Netflixu.

1. Judas and the Black Messiah

Istinita priča o revolucionarnom vođi Crnih Pantera Fredu Hamptonu i Billu O’Nealu koji je u šezdesetima postao doušnik koji je za FBI pratio Hamptona i Pantere. U glavnim ulogama su Daniel Kaluuya i LaKeith Stanfield kojima su ovo uloge karijere.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights