najbolji filmovi travnja

S obzirom na trenutnu situaciju, u travnju smo ostali zakinuti za mnoge filmove od kojih je najznačajniji svakako novi James Bond film, No Time to Die. Od novih filmova pogledati smo mogli samo filmove u originalnoj produkciji streaming servisa te smo iz te ne baš bogate ponude, za vas izdvojili tri kritički najbolje ocijenjena filma prošloga mjeseca.

3. Extraction

Extraction je redateljski prvijenac kaskadera Sama Hargravea u kojemu Chris Hemsworth glumi plaćenika koji je angažiran da spasi otetog sina međunarodnog krimi lorda. Budimo iskreni, ova generična priča je puna već viđenih klišeja ali ono što Extraction čini posebnim su odlične akcijske scene u kojim se vidi Hargraveova kaskaderska prošlost i sličnost sa John Wick filmovima koje je također režirao bivši kaskader. Najbolji dio filma svakako je fenomenalna dvanaestominutna neprekinuta akcijska scena u kojoj pratimo jurnjavu autom koja postaje bijeg unutar zgrade te završava jurnjavom kamionima i zbog ove scene će se Extraction pamtiti. Chris Hemsworth je solidno odradio ulogu plaćenika Tylera Rakea ali svi likovi pate od nejasnih motivacija i gotovo nikakvih pozadinskih priča. Extraction je dostupan na Netflixu.

2. Beastie Boys Story

Dokumentarac o legendarnoj hip hop skupini Beastie Boys u kojoj Adam “Ad-Rock” Horovitz i Michael “Mike D” Diamond u obliku live showa prepričavaju intimne i osobne priče iz svoje bogate karijere i prijateljstva koje traje već 40 godina. Veliki dio dokumentarca odaje počast Adamu “MCA” Yauchu, trećem članu skupine koji je preminuo od raka 2012 godine. Film je režirao oskarovac Spike Jonze koji je režirao nekoliko video spotova ovoga trojca. Beastie Boys Story je must-see za sve članove Beastie Boysa ali i glazbe općenito. Film je dostupan na streaming platformi Apple TV +.

1. Bad Education

Bad Education se temelji na istinitoj priči o najvećem skandalu pronevjere novca u javnim školama u američkoj povijesti. U glavnoj ulozi je Hugh Jackman koji glumi karizmatičnog i naizgled savršenog Franka Tassonea, nadzornika prestižne škole u okrugu Roslyn. Frankova desna ruka je Pam Gluckin koju glumi oskarovka Allison Janney. Frank i Pam zajedno su od Roslyna napravili jednu od najuspješnijih škola u državi te su obožavani u zajednici koja zbog uspjeha škole uživa u prestižu i povećanju cijena vlastitih nekretnina. Naizgled savršena fasada puca kada učenica koja piše sporedne članke za školske novine, otkrije niz sumnjivih transakcija te uspije dokazati pronevjeru kojom su zaposlenici škole godinama krali novac namijenjen školi. Najveći adut ovoga filma svakako su glumačke izvedbe. Hugh Jackman je glumeći karizmatičnog i narcisoidnog Tassonea ostvario jednu od najboljih uloga svoje karijere, dok je Janney standardno odlična, te oboje zaslužuju Oscar nominacije. U sporednoj ulozi treba pohvaliti i Raya Romana koji se posljednjih godina pokazao kao sasvim solidan dramski glumac. Bad Education je dostupan na HBO GO streaming servisu.

Ostale filmske vijesti pogledajte ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights