Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca.

5. Missing Link

Missing Link poster

Gospodin Link angažira neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturisticom Adelinom Fortnight, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tijekom putovanja na drugi kraj svijeta. Poznati LAIKA studio za ovaj animirani film uspio je skupiti impresivnu „voice over“ glumačku postavu (Hugh Jackman, Stephen Fry, Zoe Saldana, Zack Galifianakis, Emma Thompson). Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

4. High Life

High Life poster

Sci-fi s elementima horora, trilera i misterije o ocu (Robert Pattinson) i kćeri koji izolirani žive u svemiru i pokušavaju preživjeti oslanjajući se jedno na drugo. Film je režirala francuska režiserka Claire Denis kojoj je ovo prvi film na engleskom jeziku.

3. Guava Island

Guava Island poster

Guava Island je pedesetpetminutni mjuzikl o mladom glazbeniku i lučkom radniku Deni Maroonu koji želi organizirati glazbeni festival za potlačene stanovnike Guava Islanda. Glavne uloge u filmu imaju Donald Glover i Rihanna, a film sadrži i nekoliko Gloverovih (aka Childish Gambino) pjesama.

2. Shazam!

Shazam! poster

Shazam! je najnoviji DC-jev superherojski film i prvi s elementima komedije. Film prati 14-godišnjeg dječaka Billyja Batsona koji zahvaljujući drevnom čarobnjaku dobiva moć da se po potrebi transformira u odraslog superjunaka Shazama (Zachary Levi). Film još uvijek igra u našim kinima.

1. Avengers: Endgame

Avengers: Endgame poster

Najiščekivaniji film godine i završni nastavak Marvelove Infinity sage koja se od 2008. do danas protezala kroz 22 filma. Film je u prvom vikendu prikazivanja zaradio nevjerojatnih 1.2 milijarde dolara i srušio sve rekorde gledanosti. Endgame je direktni nastavak prošlogodišnjeg Infinity Wara i prati preostale Avengerse koji se ponovno okupljaju i pokušavaju svijet vratiti u normalu nakon što je Thanos s lica Zemlje, ali i cijeloga svemira izbrisao polovicu populacije.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights