Booksmart, John Wick i Rocketman

Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca.

8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Biografski film o ubojstvima i suđenju serijskog ubojice Teda Bundyja (Zac Efron) ispričan iz perspektive njegove djevojke Liz (Lily Collins). Film je režirao Joe Berlinger koji je početkom godine napravio dokumentarnu mini seriju Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Oba filma dostupna su na Netflixu.

7. Godzilla: King of the Monsters

35. film Godzilla franšize i direktni nastavak uspješnog filma Godzilla iz 2014. godine. U ovome nastavku pratimo kriptozoološku agenciju Monarch koja se suočava s ogromnim čudovištima koja razaraju gradove. U Godzilla: King of the Monsters, za razliku od prethodnog filma fokus je više na čudovištima nego na ljudima tako da osim Godzille, imamo priliku vidjeti i Mothru, Rhodana i troglavu Ghidoru.

6. Aladdin

Redatelj Guy Ritchie donosi nam adaptaciju Disneyevog animiranog klasika o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu (Mena Massoud), hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini (Naomi Scott) te duhu iz svjetiljke (Will Smith) koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

5. Pokémon Detective Pikachu

U svijetu u kojem žive ljudi i Pokémoni nestane privatni istražitelj Harryja Goodman. Njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo, a u istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu (Ryan Reynolds). Tim i Pikachu će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima susreću se s raznolikim likovima te otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti cijeli Pokémon svijet.

4. Long Shot

Novinar Fred Flarsky (Seth Rogen) ponovno se susretne sa svojim simpatijom iz djetinjstva, Charlotte Field (Charlize Theron) koja je sada jedna od najutjecajnijih žena na svijetu. Charlotte ima ambiciju kandidirati se za predsjednicu i angažira Freda da joj piše govore no ubrzo počnu frcati iskre i njen svijet se okrene naglavačke.

3. Rocketman

Epska glazbena fantazija o nevjerojatnoj priči o Eltonu Johnu i o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture. U naslovnoj ulozi je Taron Egerton, a osim njega u filmu glume i Jamie Bell, Richard Madden i Bryce Dallas Howard.

2. Booksmart

Komedija o dvije najbolje prijateljice koje na zadnji dan srednje škole shvate da su previše vremena posvetile knjizi i učenju, a premalo zabavi. Odluče da je vrijeme za promjenu te pokušaju ugurati četiri godine propuštene zabave i partija u jednu noć. Ovaj film je redateljski debi poznate glumice Olivie Wilde.

https://www.youtube.com/watch?v=Uhd3lo_IWJc

1. John Wick: Chapter 3 – Parabellum

U trećem dijelu ove popularne akcijske franšize, legendarni plaćeni ubojica John Wick (Keanu Reeves) bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je “Ne ubij u hotelu”. Zbog toga Wick postane excommunicado te mu se zabrane sve usluge Continentala i za petama su mu sve ubojice svijeta

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights