Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

10. Eternals

Eternals je Marvelov film o deset novih superjunaka koji čine Vječnike, rasu besmrtnih bića koji već tisućama godina žive na Zemlji i oblikuju njezinu povijest i civilizaciju. Našu recenziju Eternalsa pročitajte OVDJE.

9. Finch

Na postapokaliptičnoj Zemlji, robot koji je napravljen da zaštiti život voljenog psa svog tvorca, uči o životu, ljubavi, prijateljstvu i što znači biti čovjek.

8. House of Gucci

Kada Patrizia Reggiani, autsajderka skromnih početaka, udajom postane dio obitelji Gucci, njezina neobuzdana ambicija pokreće nepromišljenu spiralu izdaje, dekadencije, osvete i na kraju… ubojstva.

7. Ghostbusters: Afterlife

Afterlife je direktni nastavak originalna dva Ghostbusters filma i priča je o samohranoj majci i njeno dvoje djece koji stignu u mali grad gdje počinju otkrivati svoju vezu s izvornim Istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

6. Belfast

Kenneth Branagh donosi nam autobiografsku priču o mladom dječaku i njegovoj radničkoj obitelji koji proživljavaju burne kasne 1960-e u Belfastu.

5. Encanto

Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja. Svako dijete osim Mirabel…

4. Spencer

Tijekom božićnih praznika s kraljevskom obitelji na imanju Sandringham, princeza Diana koja se bori s problemima mentalnog zdravlja, odlučuje prekinuti svoj brak s princom Charlesom.

https://www.youtube.com/watch?v=20BIS4YxP5Q

3. tick, tick…BOOM!

Filmska adaptacija autobiografskog mjuzikla Jonathana Larsona koji je najpoznatiji kao tvorac jednog od najpopularnijih brodvejskih mjuzikala – Rent. Ovo je redateljski debi Lin-Manuela Mirande koji je pak stvorio mjuzikle Hamilton i In the Heights koji je ove godine dobio svoju filmsku adaptaciju. Miranda je također napisao i glazbu za ranije spomenuti Encanto.

2. King Richard

Sportska drama o Richardu Williamsu, ocu i treneru Serene i Venus Williams koje su zbog njegove ustrajnosti postale jedne od najboljih tenisačica u povijesti.

1. C’mon C’mon

Redatelj dokumentarnih filmova čiji najnoviji projekt uključuje darovitu djecu, povezuje se sa svojim pametnim ali osjetljivim nećakom čiji se otac bori s bipolarnim poremećajem.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights