najbolji filmovi studenoga

Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su izašli imali prošloga mjeseca.

8. The Christmas Chronicles 2

Cinična tinejdžerica Kate Pierce ponovno se susreće s Djedom Mrazom nakon što se nađe u rukama zlikovca zbog kojeg bi Božić mogao biti zauvijek otkazan. The Christmas Chronicles 2 nastavak je istoimenog filma iz 2018. sa supružnicima Kurtom Russellom i Goldie Hawn u ulogama Djeda Mraza i njegove žene. Film je dostupan na Netflixu.

7. Proxima

U glavnoj ulozi je Eva Green koja glumi astronauticu koja se priprema za jednogodišnju misiju u svemiru na Međunarodnoj svemirskoj postaji te u filmu pratimo njen odnos s mladom kćeri koju će uskoro morati napustiti.

6. Freaky

Crnohumorni horor u kojem srednjoškolka Millie i nemilosrdni serijski ubojica Butcher zamijene tijela te imaju samo 24 sata da se vrate u vlastita tijela. Millie će učiniti sve kako bi se vratila u svoje tijelo dok Butcher u tijelu Millie vidi sjajnu priliku da se neopažen približi svojim novim žrtvama u srednjoj školi. U glavnim ulogama su Vince Vaughn i Kathryn Newton koji oboje glume i žrtvu i ubojicu, a Vaughn je odličan kao srednjoškolka zarobljena u tijelu serijskog ubojice. Film možete pogledati u kinima.

5. Lovers Rock

Lovers Rock je drugi dio filmske antologije Small Axe redatelja Steve McQueena koju čini pet filmova koji su bazirani na iskustvima karipske zajednice u Londonu u sedamdesetima. U Lovers Rock pratimo nastajanje ljubavne veze na jednoj kućnoj zabavi početkom osamdesetih u Londonu.

4. Zappa

Dokumentarni film o životu i karijeri enigmatične i revolucionarne rock zvijezde Franka Zappe.

3. Uncle Frank

Frank Bledsoe i njegova nećakinja kreću na put iz Manhattana u konzervativnu Južnu Karolinu radi obiteljskog sprovoda. Stvari se zakompliciraju kada na put odluči krenuti i Frankov ljubavnik Walid te se Frank pred obitelji mora suočiti sa svojom seksualnošću. U glavnoj ulozi je Paul Bettany kojemu je ovo po mnogima najbolja uloga karijere.

2. Run

Triler o Chloe, tinejdžerici u invalidskim kolicima i njenoj majci koja se brine o njoj i školuje ju kod kuće. Zbog maminog čudnog ponašanja Chloe počinje njuškati po kući te ubrzo počinje sumnjati u majčine dobre namjere te shvaća da majka od nje krije mračnu tajnu.

1. Mangrove

Prvi i (za sada) najbolji film iz antologije Small Axe Steve McQueena. Mangrove donosi istinitu priču o “Devetorici iz Mangrovea”, aktivistima karipskog podrijetla koji su završili na sudu nakon prosvjeda uzrokovanog konstantnim maltretiranjem njihove zajednice od strane rasističkih londonskih policajaca. Prestala tri filma iz Small Axe antologije izlaze u prosincu na BBC-u i Amazon Prime.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights