Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

6. Honey Boy

Autobiografska drama inspirirana odrastanjem Shie LaBeoufa i njegovim odnosom sa svojim ocem. LaBeouf je napisao scenarij filma, a u filmu i glumi svoga oca. Radnja filma je smještena u 1995. i 2005. gdje glavnoga lika koji predstavlja mladoga LaBeoufa glume Noah Jupe i Lucas Hedges.

5. Doctor Sleep

Nastavak kultnoga horora The Shining Stanleya Kubricka, rađenog po romanu Stephena Kinga. Glavnu ulogu u filmu ima Ewan McGregor koji glumi odrasloga Dana Torrancea koji upoznaje mladu djevojku sa istim sposobnostima kakve ima i on. Terrence ju pokušava zaštititi od kulta The True Knot koji plijene djecu s moćima kako bi ostali besmrtni.

4. A Beautiful Day in the Neighbourhood

Film inspiriran prijateljstvom između voditelja najpoznatije američke serije za djecu, Freda Rogersa i novinara Toma Junoda koji ga je došao intervjuirati. Više o životu Freda Rogersa mogli smo saznati u odličnom prošlogodišnjem dokumentarcu Won’t You Be My Neighbour.

3. Ford v Ferrari

Priča o nadmetanju dva proizvođača automobila do kojeg je došlo nakon Fordovog neuspjelog pokušaja da kupi Ferrari. U tom trenutku Henry Ford II pristaje na prijedloge svojih suradnika i odlučuje da će Ford izraditi automobil koji će pobijediti Ferrari i to na Le Mans utrci koja traje 24 sata. U glavnim ulogama su Christian Bale koji glumi vozača Kena Milesa i Matt Damon koji gluma Carolla Shelbyja, dizajnera Fordovog automobila za Le Mans. Našu recenziju filma možete pročitati ovdje.

2. Knives Out

Radnja ovog zabavnog filma vrti se oko obiteljskog okupljanja koje krene po krivu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Trombleya, glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma. Redatelj Rian Johnson je za ovaj „whodunit“ krimić okupio stvarno impresivnu glumačku ekipu koju čine Daniel Craig kao glavni detektiv i Christopher Plummer, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon i Toni Collette koji su osumnjičeni članovi obitelji.

1. The Irishman

Dugoočekivani film Martina Scorsesea o mafijašu koji se prisjeća svoje duge karijere i prijateljstva s mafijašem Russellom Bufalinom za kojega je radio. Nakon godina rada za Bufalino obitelj, Frank upozna i postane veliki prijatelj s vođom sindikata radnika Jimmyjem Hoffom. U glavnim ulogama su legendarni Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci. Po mišljenju stručnjaka, The Irishman je trenutno glavni favorit za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma, a Scorsese za najboljeg redatelja. Našu recenziju filma možete pročitati ovdje.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights