Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

5. The Gray Man

Braća Russo koji su režirali posljednja dva Captain America i Avengers filma, donose nam akcijski triler o CIA-inom najvještijem operativcu koji slučajno otkrije mračne agencijske tajne te postaje primarna meta i diljem svijeta ga lovi psihopatski bivši kolega Lloyd Hansen i međunarodni ubojice. Film je dostupan na Netflixu.

4. Thor: Love and Thunder

Thor traži pomoć Valkyrie, Korga i bivše djevojke Jane Foster u borbi protiv Gorra the God Butchera, koji namjerava istrijebiti bogove. Našu recenziju Marvelovog posljednjeg filma pročitaj OVDJE.

3. Vengeance

Novinar iz New Yorka pokušava riješiti ubojstvo djevojke s kojom se spetljao i putuje u zapadni Teksas kako bi istražio okolnosti njezine smrti i otkrio što joj se dogodilo. Vengeance je redateljski debi glumca B.J. Novaka koji je napisao i scenarij te glumi glavnu ulogu.

2. Marcel the Shell with Shoes On

Marcel je slatka školjka koja živi sa svojom bakom Connie. Nekoć dio rasprostranjene zajednice školjaka, sada žive sami kao jedini preživjeli nakon misteriozne tragedije. Međutim, kada ih otkrije redatelj dokumentarnih filmova, kratki film koji objavi na internetu donosi Marcelu milijune strastvenih obožavatelja, kao i neviđene opasnosti i novu nadu da će pronaći svoju davno izgubljenu obitelj.

1. Nope

Nakon Get Out i Us, oskarovac Jordan Peele donosi nam još jedan horror. U filmu Nope stanovnici usamljene doline u unutrašnjosti Kalifornije svjedoče jezivom otkriću. U hrvatska kina Nope stiže 11. kolovoza.

Naše ostale top liste i liste najboljih filmova u svakom mjesecu, pronađi ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights