Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

6. The Lion King

The Lion King

Od redatelja Jona Favreaua dolazi nam remake Disneyevog animiranog klasika iz 1994. godine. Nakon smrti kralja Mufase, njegov sin Simba trebao bi naslijediti prijestolje međutim prisilno mu ga oduzima njegov stric Scar te progna mladoga Simbu. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada. Film se još uvijek prikazuje u domaćim kinima, a na svjetskome tržištu u manje od dva tjedna je zaradio preko milijardu $.

5. Crawl

Crawl

Kada uragan pogodi njezin rodni grad, Haley (Kaya Scodelario) krene u potragu za svojim nestalim ocem (Barry Pepper), ne obazirući se na naredbe za evakuaciju. Pronalazi ga u kući, teško ozlijeđenog, te njih dvoje ostaju zarobljeni u toj poplavljenoj kući. Haley i njezin otac imaju sve manje vremena za bijeg dok oluja ne postane još jača, međutim ubrzo se stvari zakompliciraju kad u kuću uđu opasni aligatori. Film ćemo u domaćim kinima gledati od 8. kolovoza.

4. The Art of Self-Defense

The Art of Self-Defense

U ovoj crnoj komediji pratimo plašljivog knjigovođu Caseya (Jesse Eisenberg) koji se pridružuje karate klubu nakon što ga jedne noći napadne banda. Pod budnim okom karizmatičnog instruktora, Senseija i smeđeg pojasa Ane , Casey stječe novi osjećaj samopouzdanja prvi put u životu.

3. Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Daleko od Kuće posljednji je film Marvelove Treće Faze i prati Petera Parkera (Tom Holland) i njegove prijatelje na odmoru u Europi, a radnja se odvija nakon događaja iz Avengers: Endgame filma. Peter se ipak ne uspije puno odmoriti jer ga Nick Fury i sumnjivi Mysterio zamole za pomoć u borbi protiv Eternalsa. Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

2. Midsommar

Midsommar

Ljubavni par s prijateljima otputuje u izolirano švedsko selo, na neobičan festival ljetnog solsticija i slavlje koje se događa samo jednom svakih 90 godina. Ono što počinje kao bezbrižan ljetni odmor u zemlji vječne sunčeve svjetlosti, doživljava zlokoban zaokret kada stanovnici otoka pozivaju svoje goste da sudjeluju u svečanostima koje čine taj pastirski raj sve strašnijim i uznemirujućim. Naizgled idilična lokacija i divan početak ljeta pretvorit će se u horor koji će im prirediti pripadnici poganskog kulta koji u selu obitavaju. Film je režirao Ari Aster koji je prošle godine stupio na scenu debitantskim filmom Hereditary. Film još uvijek igra u domaćim kinima.

1. Once Upon a Time … in Hollywood

Bilo jednom…u Hollywoodu priča je o glumcu i njegovom kaskaderu koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu na vrhuncu hippie Hollywooda. Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Najnoviji uradak legendarnog Quentina Tarantina u domaćim kinima gledat ćemo od 15. kolovoza.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights