Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca.

Siječanj i veljača svake godine su razdoblje kada Hollywood ne izbacuje baš najbolje filmove. Ponajviše zato što su onda u kinima još uvijek prošlogodišnji filmovi nominirani za Oscare pa studiji izbacuju manje i lošije filmove s malo promocije kako ne bi bili konkurencija svojim filmovima koji se bore za nagrade. U siječnju zato u kinima najčešće možemo vidjeti filmove za djecu i tinejdžere, horore i romantične komedije. Naravno to ne znači da su svi filmovi u siječnju loši i za vas smo napravili listu od 3 najbolja filma koji su imali svjetsku premijeru u siječnju.

3. Underwater

Underwater je znanstveno-fantastični horor u kojemu pratimo skupinu znanstvenika koji se nađu na dnu Marijanske brazde nakon što im potres uništi podvodni laboratorij. Šest znanstvenika, u bitci s vremenom, radi zajedno na mračnom, opasnom i nepoznatom dnu oceana kako bi se što prije našli na sigurnom, ali ubrzo naiđu na misteriozna bića. U glavnoj ulozi je Kristen Stewart, a u sporednima su Vincent Cassel i T.J. Miller.

2. Bad Boys for Life

“Zločesti dečki” Mike Lowrey (Will Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence) ponovno su zajedno u dugo očekivanom trećem nastavku popularne Bad Boys franšize. Mike i Marcus nešto su stariji ali jednako opaki i iako Marcus svom dugogodišnjem partneru Mikeu najavljuje skorašnji odlazak u mirovinu, Mike ga nagovora na još jednu ludu misiju. Bad Boys for Life izlazi 17 godina nakon drugog nastavka i čak 25 godina nakon originala koji je započeo uspješnu redateljsku karijeru Michaela Baya. Michael Bay se nije vratio za treći dio, a u redateljskoj stolici zamijenili su ga Adil El Arbi i Bilall Fallah. Zločesti dečki zauvijek trenutno se prikazuju u domaćim kinima.

1. The Gentlemen

Američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota , podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija. Režiju potpisuje poznati Guy Ritchie koji je izgradio karijeru na sličnim britanskim gangsterskim filmovima kao što su Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch i RocknRolla. Impresivnu glumačku postavu uz McConaugheya čine još i Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Henry Golding i Michelle Dockery. Gospodu možete pogledati u domaćim kinima.

Ostale filmske vijesti pogledajte ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights