Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

7. Rambo: Last Blood

Skoro četiri desetljeća nakon prvog filma, Sylvester Stallone se vraća kao veteran vijetnamskog rata John Rambo u petom filmu ove akcijske franšize. Skoro četiri desetljeća nakon prvog filma, Last Blood prati Ramba, koji putuje u Meksiko kako bi spasio svoju posvojenu kćer koju je oteo meksički kartel. Mora se suočiti s prošlošću i ponovno otkriti svoje borbene vještine kako bi se osvetio u svojoj posljednjoj misiji. Film možete pogledati u domaćim kinima.

https://www.youtube.com/watch?v=e6hO6RIwaFs

6. Between Two Ferns: The Movie

Spin-off popularnog humorističnog internetskoga talk showa u kojem voditelj Zack Galifianakis u nekoliko minuta bizarno i neugodno intervjuira poznate ličnosti. Istoimeni show je u deset godina prikazivanja i samo 22 epizode stekao kultni status te je odlučeno da se proširi u dugometražni film. U filmu Galifianakis i njegova neobična ekipa putuju kako bi dovršili intervjue s poznatim ličnostima i kako bi showu vratili kredibilitet nakon što je postao predmet sprdnje. Dvadesetak poznatih ličnosti kao što su B. Cumberbatch, P. Dinklage, G. Gadot, B. Willis i K. Reeves imaju cameo uloge u filmu. Film je dostupan na Netflixu.

5. Judy

Judy je još jedan film u žanru glazbenog biografskog filma koji je trenutno popularniji nego ikad prije. Ovoga puta pratimo glumicu i pjevačicu Judy Garland koja stiže u London 1969. kako bi odradila pet tjedana rasprodanih koncerata i njezinu borbu s depresijom i alkoholizmom. U glavnoj ulozi je Renée Zellweger, a film u domaća kina stiže 24. 10.

4. Downton Abbey

Film je nastavak na popularnu britansku seriju istog imena koja je sa prikazivanjem završila 2016. Radnja filma je smještena u 1927. I prikazuje posjet kralja i kraljice imanju imućne aristokratske obitelji Crawley.

3. It: Chapter Two

Nastavak popularnog horora It iz 2017. baziranoga na romanu Stephena Kinga. Dvadeset i sedam godina nakon njihovog prvog susreta sa zastrašujućim Pennywiseom, članovi „Losers Club“ su odrasli i odselili iz Derryja, sve dok ih nije vratio misteriozni telefonski poziv. Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

2. Hustlers

Ovaj zabavni krimi film je inspiriran istinitom pričom o striptizetama iz New Yorka koje su u klubu u kojemu su radile drogirale brokere i direktore s Wall Streeta i krale im novac. Glavnu ulogu ima Jennifer Lopez koja je film i producirala i ovo joj je po mnogima najbolja uloga karijere. Film trenutno igra u našim kinima.

1. Ad Astra

Brad Pitt je astronaut Roy McBride koji kreće na misiju preko neumoljivog Sunčevog sustava kako bi otkrio istinu o svom nestalom ocu i njegovoj ekspediciji koja sada, 30 godina kasnije, prijeti svemiru. Neki elementi filma su bazirani na romanu Heart of Darkness koji je služio kao predložak za film Apocalypse Now pa mnogi Ad Astru nazivaju Apocalypse Now u svemiru, a uspoređuju ga i sa 2001: A Space Odyssey.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights