Najbolji filmovi koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

10. Wonka

Sa snovima o otvaranju trgovine u gradu poznatom po čokoladi, mladi i siromašni Willy Wonka otkriva da industriju vodi kartel pohlepnih čokolatera. Wonka je prequel poznatog filma Willy Wonka & the Chocolate Factory iz 1971.

9. The Color Purple

Celie se suočava s mnogim teškoćama u svom životu, ali na kraju pronalazi izuzetnu snagu i nadu u neraskidivim vezama sestrinstva. Ovaj mjuzikl je adaptacija istoimenog romana koji je 1985. adaptirao i Steven Spielberg.

8. Maestro

Novi projekt Bradleya Coppera je ljubavna priča o kompliciranoj vezi dirigenta-skladatelja Leonarda Bernsteina i glumice Felicie Montealegre. Film je dostupan na Netflixu.

7. Ferrari

Proslavljeni Michael Mann donosi nam biografski film o automobilskom mogulu Enzu Ferrariju, čija je obitelj redefinirala ideju snažnog talijanskog sportskog automobila i praktički iznjedrila koncept utrka Formule 1.

6. May December

Dvadeset godina nakon što je njihova notorna tabloidna romansa zaintrigirala naciju, bračni par poklekne pod pritiskom kada ih posjeti glumica koja snima film o njihovoj prošlosti. Ova dramaje dostupna na Netflixu.

5. The Iron Claw

Istinita priča o nerazdvojnoj braći Von Erich, koji su ispisali povijest u intenzivnom natjecateljskom svijetu profesionalnog hrvanja ranih 1980-ih.

4. American Fiction

Romanopisac kojem je dosta establišmenta koji zarađuje na “crnoj” zabavi koristi se pseudonimom da napiše knjigu koja ga gura u srce licemjerja i ludila koje, kako tvrdi, prezire.

3. Godzilla Minus One

Poslijeratni Japan se suočava s novim terorom u obliku golemog čudovišta, krštenog stravičnom snagom atomske bombe.

2. The Boy and the Heron

Dječak po imenu Mahito žudeći za svojom majkom upušta se u svijet koji dijele živi i mrtvi. Tamo smrti dolazi kraj, a život nalazi novi početak. Poluautobiografska fantazija iz uma velikoga Hayaoa Miyazakija.

1. Poor Things

Nevjerojatna priča o fantastičnoj evoluciji Belle Baxter; mlade žena koju je u život vratio briljantni i neortodoksni znanstvenik, dr. Godwin Baxter.

Ostale top liste i najbolje filmove pogledaj ovdje!

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights