Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

8. Violent Night

Kada grupa plaćenika napadne imanje bogate obitelji, Djed Mraz mora uskočiti da spasi dan i Božić.

7. Babylon

Novi film Damiena Chazellea je priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenom ekscesu, te prati uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu.

6. Puss in Boots: The Last Wish

Mačak u čizmama otkriva da je njegova strast za avanturom uzela danak: potrošio je osam od svojih devet života. Mačak kreće na epsko putovanje kako bi pronašao mitsku Posljednju želju i vratio svojih devet života.

5. Guillermo del Toro’s Pinocchio

Očeva želja čarobno oživljava drvenog dječaka, dajući mu priliku da ponovno brine o sinu kojega je izgubio. Del Torova verzija Pinocchio nešto je ozbiljnija i mračnija od ostalih. Naime, film je smješten tijekom uspona fašizma u Mussolinijevoj Italiji.

4. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Svjetski poznatoga detektiva Benoita Blanca novi slučaj vodi u Grčku gdje razotkriva slojeve misterije koja okružuje tehnološkog milijardera i njegovu eklektičnu ekipu prijatelja.

3. Women Talking

Skupina žena u izoliranoj vjerskoj koloniji bori se s pomirenjem svoje stvarnosti i vjere nakon što se otkriju seksualni napadi koje su počinili muškarci iz kolonije.

2. The Whale

Povučeni učitelj koji pati od teške pretilosti pokušava se ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri tinejdžericom, u čemu vidi svoju posljednju priliku za iskupljenje.

1. Avatar: The Way of Water

Dugoočekivani nastavak financijski najuspješnijeg filma svih vremena. U nastavku pratimo Jakea Sullyja i njegovu novostečenu obitelj koji se s ostatkom Na’vi rase bore kako bi zaštitili svoj dom od stare prijetnje koja je na Pandoru došla dovršiti posao. Našu recenziju novog Avatara pročitajte OVDJE.

Naše ostale top liste i liste najboljih filmova u svakom mjesecu, pronađi ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights