Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

7. The Lost Daughter

Redateljski prvijenac glumice Maggie Gyllenhaal drama je o ženi čiji odmor na moru poprimi mračni zaokret kada je opsjednutost mladom majkom prisili da se suoči s tajnama iz svoje prošlosti. Film je dostupan na Netflixu.

6. Red Rocket

Mikey Saber je bivši porno glumac koji se vraća u svoj mali rodni grad u Teksasu u kojemu ga nitko zapravo ne želi natrag.

5. Nightmare Alley

Novi film Guillerma del Tora mračna je priča koja prati ambicioznog mentalista s talentom za manipuliranje ljudima s nekoliko dobro odabranih riječi koji se upusti u vezu sa psihijatricom koja je još opasnija od njega. Film se u domaćim kinima počinje prikazivati 27. siječnja.

4. Don’t Look Up

Satira oskarovca Adama McKaya o dvoje astronoma koji kreću na ogromnu medijsku turneju kako bi upozorili čovječanstvo na približavanje kometa koji će uništiti planet Zemlju. Ovaj film za zvjezdanom glumačkom postavom dostupan je na Netflixu.

3. West Side Story

Spielbergova adaptacija istoimenog mjuzikla iz 1957. koji je osvojio čak deset Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. West Side Story istražuje zabranjenu ljubav i rivalstvo između Jetsa i Sharksa, dvije tinejdžerske ulične bande različite etničke pripadnosti. Film trenutno igra u domaćim kinima.

2. Licorice Pizza

Priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji početkom sedamdesetih zajedno odrastaju u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Režiju i scenarij potpisuje Paul Thomas Anderson, a film u domaćim kinima gledamo od 13. siječnja.

1. Spider-Man: No Way Home

Budući da je Spider-Manov identitet sada otkriven, Peter traži pomoć od doktora Strangea. Kada čarolija pođe po zlu, počinju se pojavljivati opasni neprijatelji iz drugih svjetova, prisiljavajući Petera da otkrije što uistinu znači biti Spider-Man. No Way Home je uvjerljivo najveći hit godine te je u nepuna tri tjedna zaradio 1.37 milijardi dolara i trenutno je film s 12. najvećom zaradom svih vremena, a samo je pitanja dana kada će se probiti u top 10.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights