najbolji filmovi ožujka

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom koja je dovela do zatvaranja gotovo svih kina i do kućne izolacije većine stanovništva, filmski studiji su se sredinom mjeseca odlučili da će odgoditi izlazak većine filmova. Tako smo u ožujku ostali zakinuti za blockbustere A Quiet Place Part II i Mulan koji bi se vrlo vjerojatno našli na ovoj listi. S druge strane, većina filmova koji su izašli ove godine, pa tako i filmovi koji su izašli ranije ovoga mjeseca, već su dostupni online na raznim streaming servisima i digitalnim platformama. U nastavku vam donosimo pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca.

3. The Platform

The Platform je španjolski sci-fi horor-triler smješten u vertikalni zatvor koji na svakoj razini ima samo jednu ćeliju u kojoj su dva zatvorenika. Kroz razine jednom dnevno prolazi platforma puna hrane kako bi nahranila sve zatvorenike. Međutim, do problema dolazi kada zatvorenici na višim razinama pojedu previše hrane, pa ne ostane dovoljno za one na nižim razinama. The Platform je nimalo suptilna metafora kapitalizma, te ljudske pohlepe i sebičnosti koju bi najlakše bilo opisati kao “vertikalni Snowpiercer”, a dosta podsjeća i na horor Cube iz 1997. Uz zanimljivu i originalnu premisu, treba pohvaliti i nepoznatu ali odličnu glumačku postavu koju predvodi Ivan Massagué. Film je dostupan na Netflixu.

2. The Way Back

Sportska drama o Jacku Cunninghamu, bivšoj srednjoškolskoj košarkaškoj zvijezdi koja je odustala od sporta u kojoj je imao osiguranu i uspješnu budućnost. Dvadesetak godina kasnije Jack je alkoholičar s obiteljskim problemima koji nevoljko postane trener košarkaške ekipe svoje bivše srednje škole. U glavnoj ulozi je Ben Affleck koji je odličan kao depresivni alkoholičar u ulozi koja vuče očite paralele s glumčevim osobnim životom. Režiju potpisuje Gavin O’Connor koji iza sebe već ima odlične sportske drame Warrior i Miracle. The Way Back je po cijeni od $19.99 dostupan na Amazon Prime Video, iTunes, i Google Play platformama.

1. Onward

Pixar nam donosi urbano-fantastični animirani film o dva simpatična brata vilenjaka koji kreću na opasnu avanturu kako bi uz pomoć magije proveli jedan dan sa svojim preminulim ocem. U središtu filma je bratska veza dva vilenjaka kojima glasove posuđuju Tom Holland i Chris Pratt. Onward je također dostupan za $19.99 na gore navedenim streaming servisima.

Ostale filmske vijesti pogledajte ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights