Najbolji filmovi veljače

Pregled: kritički najbolje ocijenjeni filmovi prošloga mjeseca.

10. The Dirt

The Dirt je biografski film o glam metal bendu Mötley Crüe. Film prikazuje kako je Mötley Crüe postao jedan od najuspješnijih bendova osamdesetih te hedonistički “sex, drugs & rock ‘n’ roll” lifestyle članova benda. The Dirt je dostupan na Netflixu.

9. Triple Frontier

Akcijski krimić o petorici bivših vojnika koji se okupe kako bi ukrali 75 milijuna $ od južnoameričkog dilera droge. Najveća snaga Triple Frontiera je impresivna glumačka ekipa koju čine Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Pedro Pascal i Garrett Hedlund. Film možete pogledati na Netflixu.

8. Mirage

Mirage je španjolski triler s elementima misterije u kojem pratimo dva događaja razdvojena 25 godina koja utječu jedan na drugi. I ovaj film distribuira Netflix te ga tamo možete pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=ESuEBn7WAUE

7. The Beach Bum

Komedija u kojoj Matthew McConaughey glumi Moondoga, ekscentričnu bitangu koja živi život po svojim pravilima. Osim McConaugheya u filmu glume i Zac Efron, Jonah Hill, Isla Fisher i Snoop Dogg.

6. Leaving Neverland

Potresni dokumentarac koji je podijelio Ameriku. U dokumentarcu koji traje čak četiri sata Wade Robson i James Safechuck tvrde da ih je kao djecu seksualno zlostavljao Michael Jackson. Velika mana filmu je što je izrazito subjektivan i prikazuje samo jednu stranu priče.

5. Captain Marvel

Captain Marvel 21. je Marvelov film i posljednji prije željno iščekivanog Avengers: Endgame. Radnja film je smještena u 1990-e a prati Carol Denvers koja usred intergalaktičkog rata postaje Captain Marvel, jedan od najjačih superjunaka u svemiru. Ovo je prvi Marvelov film sa ženskim glavnim likom. Captain Marvel još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

4. The Boy Who Harnessed the Wind

The Boy Who Harnessed the Wind movie poster

Redateljski prvijenac Chiwetela Ejiofora koji u filmu i glumi. Film je inspiriran istinitom pričom o dječaku iz Malawija koji je usred razdoblja velike gladi izbačen iz škole jer mu ju roditelji više ne mogu plaćati. Dječak zatim napravi vjetrenjaču koja bi mogla spasiti njegovo selo od gladi. I ovaj film možete pogledati na Netflixu.

3. Dragged Across Concrete

Dragged Across Concrete movie poster

Akcijski krimić o dvojici nasilnih policajaca koji su suspendirani nakon što video koji prikazuje njihovo nasilno ponašanje prema osumnjičeniku dospije u javnost. Nakon suspenzije dvojcu je potreban novac te kreću raditi u kriminalno podzemlje međutim tamo ih dočeka više nego što su očekivali. U glavnim ulogama su Mel Gibson i Vince Vaughn.

2. Apollo 11

Apollo 11 movie poster

Dokumentarac o NASA-inoj Apollo 11 misiji pod vodstvom Neila Armstronga, Buzza Aldrina i Michaela Collinsa koja je 1969. godine poslala ljude na Mjesec.

1 . Us

Us movie poster

Novi horor oskarovca Jordana Peela. Gabe i Adelaide Wilson (Winston Duke i Lupita Nyong’o)s djecom odu na ljetovanje s namjerom da se opuste i druže s prijateljima. Međutim čim padne noć njihov spokoj pretvara se u kaos nakon što ih počne terorizirati obitelj koja izgleda identično kao i oni…

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights