Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

7. Amsterdam

Zamršena priča o tri prijatelja koji u 1930-ima svjedoče ubojstvu, a kada probaju pronaći pravoga ubojicu otkrivaju jednu od najšokantnijih tajnih zavjera u povijesti SAD-a. Standardno zvjezdanu glumačku postavu Davida O. Russella čine Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Robert De Niro, Mike Myers, Michael Shannon, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana i Taylor Swift.

6. Black Adam

Gotovo 5.000 godina nakon što je dobio sve moći egipatskih bogova, antijunak Black Adam oslobođen je iz svoje zemaljske grobnice, spreman provoditi svoj jedinstveni oblik pravde u modernom svijetu.

5. The Good Nurse

Film inspiriran istinitom pričom o zloglasnom njegovatelju koji je bio umiješan u smrt stotina bolničkih pacijenata. Film je dostupan na Netflixu.

4. Till

Godine 1955., nakon što je Emmett Till ubijen u brutalnom linču, njegova se majka zaklinje da će razotkriti rasizam koji stoji iza napada i istovremeno raditi na tome da se umiješani privedu pravdi. Film će najviše ostati zapamćen po maestralnoj izvedbi Danielle Deadwyler koja će gotovo sigurno biti nominirana za najbolju glavnu ulogu.

3. All Quiet on the Western Front

Zastrašujuća iskustva i nevolje mladog njemačkog vojnika na zapadnoj bojišnici tijekom Prvog svjetskog rata. Ovaj Netflixov njemački film je adaptacija istoimenog romana i filma iz 1930. koji je osvojio Oscare za najbolji film i redatelja, a ova verzija je jedan od favorita za osvajanje Oscara za najbolji strani film.

2. The Banshees of Inisherin

Neobična priča o dva najbolja prijatelja koji iznenada prekidaju svoje prijateljstvo, a njihov rastanak ima potresan učinak na ruralnu zajednicu u kojoj žive.

1. Tár

Smješten u međunarodnom svijetu klasične glazbe, film se usredotočuje na Lydiju Tár koju mnogi smatraju jednom od najvećih živućih skladateljica-dirigenata i prvu žensku glazbenu voditeljicu njemačkog orkestra. Mnogi smatraju da će Cate Blanchett osvojiti Oscar za najbolju glavnu ulogu i time ući u elitno društvo glumaca s tri osvojena Oscara.

Naše ostale top liste i liste najboljih filmova u svakom mjesecu, pronađi ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights