Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetske premijere imali prošloga mjeseca.

6. Army of Thieves

Prequel Zack Snyderovog Army of the Dead u kojem pratimo njemačkog obijača sefova Ludwiga Dietera koji vodi skupinu nadobudnih lopova u strogo povjerljivoj pljački tijekom ranih faza zombi apokalipse. Film je dostupan na Netflixu.

5. The Many Saints of Newark

Film je smješten u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća te prati događaje koji su obilježili mladog Tonyja Soprana te ga formirali u gangstera kojeg smo imali priliku upoznati u seriji Obitelj Soprano.

4. Last Night in Soho

Edgar Wright donosi nam priču o mladoj djevojci opsjednutoj modom, koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća gdje susreće svog idola, pjevača u usponu. No London 1960. godine nije onakav kakvim se čini i vremenski niz se raspada sa opasnim posljedicama. Film u kinima možete pogledati od 4. studenoga.

3. The Last Duel

Posljednji dvoboj donosi istinitu priču o posljednjem službeno dopuštenom viteškom duelu u Francuskoj, a radnja je ispričana iz tri različita gledišta: dva viteza, čiji je odnos na kušnji radi izdaje i mlade žene koja pokušava preživjeti u brutalnoj i opresivnoj kulturi tog doba. Našu recenziju novog filma Ridleya Scotta možete pročitati OVDJE.

2. The French Dispatch

Wes Andersonovo ljubavno pismo novinarima smješteno u podružnici američkih novina u izmišljenom francuskom koje oživljava zbirku priča objavljenih u “The French Dispatch Magazine”. Ovaj željno iščekivani film u kojemu glume neke od najvećih zvijezdi današnjice u domaćim ćemo kinima moći pogledati tek od 18. studenog.

1. Dune

Adaptacija romana Franka Herberta o sinu plemićke obitelji kojoj je povjerena zaštita najvrjednije imovine i najvažnijeg elementa u galaksiji. Našu recenziju najiščekivanijeg filma godine pročitajte OVDJE.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights