najbolji filmovi listopada

Mnogi ljetni blockbusteri su zbog pandemije pomaknuti za listopad tako da smo ovoga mjeseca u kinima trebali gledati filmove kao što su Wonder Woman 1984, The French Dispatch, Candyman, Venom: Let There Be Carnage i Halloween Kills, ali su svi filmovi ipak prebačeni na 2021. nakon što se situacija nije smirila. Donosimo vam listu kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su ipak izašli i svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

4. On the Rocks

Mlada majka sumnja na to da ju muž vara te sa svojim šarmantnim i ekscentričnim ocem kreće na avanturu New Yorkom. On the Rocks ponovno spaja redateljicu Sofiu Coppolu s Billom Murrayem nakon filma Lost in Translation iz 2003. koji je Coppoli donio Oscar za najbolji scenarij, a Murrayu jedinu nominaciju za Oscara.

3. Love and Monsters

Akcijska avantura smještena u post-apokaliptički svijet u kojem vladaju čudovišta, a ljudi koji su preživjeli stjerani su u podzemne bunkere. Nakon nekoliko godina Joel saznaje da mu je djevojka udaljena stotinjak kilometara, te kreće na opasan put kako bi je pronašao.

2. Borat Subsequent Moviefilm

Sacha Baron Cohen nakon 14 godina vraća se ulozi Borata koja ga je proslavila. Ovoga puta kazahstanski novinar u SAD ide s kćeri i otkriva više o američkoj kulturi, pandemiji COVID-19 i političkim izborima.

1. The Trial of the Chicago 7

Oscarovac Aaron Sorkin donosi nam istinitu priču o politički motiviranom suđenju “čikaškoj sedmorki” koja je osuđena zbog prosvjeda protiv Vijetnamskog rata koji su izbili 1968. na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Chicagu. Prije svega treba napomenuti standardno odličan scenarij Aaron Sorkina koji iza sebe ima scenarije za filmove kao što su A Few Good Man, The Social Network, Moneyball i Molly’s Game, te serije The West Wing i The Newsroom. Ipak, najveća snaga ove sudske drama svakako je odlična glumačka ekipa od koje posebno iskaču Mark Rylance kao buntovni odvjetnik, Yahya Abdul-Mateen II kao predvodnik Crnih Pantera, te Sacha Baron Cohen i Jeremy Strong koji glume sarkastične, ali inteligentne hipije. Sve u svemu, Netflixov novi film jedan je od najboljih filmova godine koji će zasigurno biti nominiran za nekoliko Oscara.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights