Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

6. Zombieland: Double Tap

Zombieland: Double Tap

Desetljeće nakon što je film Zombieland postao hit i kultni klasik, glavna glumačka ekipa (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin i Emma Stone) ponovno se udružuju s redateljem Rubenom Fleischerom u filmu Zombieland: Double Tap. U ovom nastavku koji se proteže kroz humoristični kaos od Bijele kuće i kroz unutrašnjost Amerike, ovih četvero ubojica suočit će se s novim vrstama zombija koji su evoluirali od prvog filma, ali i s nekim novim preživjelim ljudima. No ono najvažnije, morat će se suočiti s glavoboljom koju uzrokuje njihova sarkastična, novostvorena obitelj. Film možete pogledati u domaćim kinima.

5. Dolemite Is My Name

Dolemite Is My Name

Biografska komedija o komičaru, glazbeniku i filmašu Rudy Ray Mooreu kojega glumi Eddie Murphy. Moore je najpoznatiji po liku svodnika Dolemitea kojega je razvio za svoju stan-up rutinu, a kasnije i za seriju blaxploitation filmova počevši s filmom Dolemite iz 1975. Film je dostupan na Netflixu a kritičari su posebno pohvalili Murphyjevu glumu kojemu je ovo prvi film u posljednje tri godine.

4. El Camino: A Breaking Bad Movie

El Camino: A Breaking Bad Movie

El Camino je direktan nastavak popularne serije Breaking Bad. U glavnoj ulozi je Aaron Paul koji se vraća kao Jesse Pinkman i film prati njegov bijeg od policije nakon što je pobjegao od Jacka i njegove bande koja ga je držala kao taoca. El Camino je također dostupan na Netflixu.

3. Jojo Rabbit

Jojo Rabbit

Satirična ratna komedija koji prati mladog njemačkog dječaka koji svog idola Adolfa Hitlera pretvara u imaginarnog prijatelja. Jojo Rabbit je osvojio glavnu nagradu na Toronto International Film Festivalu. Film je napisao i režirao Taika Waititi koji u filmu i glumi Hitlera.

2. The Lighthouse

The Lighthouse

Crno-bijeli psihološki horor u kojem pratimo dvojicu čuvara svjetionika (Willem Dafoe i Robert Pattinson) koji počinju gubiti razum kada oluja pogodi udaljeni otok na kojem su stacionirani.

1. Joker

Radnja filma smještena je u 80-e gdje Joaquin Phoenix glumi propalog stand-up komičara Arthura Flecka koji prolupa te se okrene životu kriminala i kaosa u Gotham Cityju gdje postaje psihopatski kriminalac Joker. Joker je uz Avengers: Endgame definitivno film o kojemu se najviše pričalo ove godine iako je izašao tek prije nepunih mjesec dana. Razlog tome je, uz kvalitetu filma i kontroverza oko prikaza nasilja u filmu koje se po nekima veliča. Neovisno o tome što mislite o nasilju u filmu, jedno je sigurno, Phoenix je maestralan u naslovnoj ulozi i u Jokeru je ostvario jednu od najboljih uloga karijere. Film još uvijek možete pogledati u kinima.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights