najbolji filmovi kolovoza 2020

Nakon više od pet mjeseci napokon su otvorena kina pa vam donosimo listu kritički najbolje ocijenjenih filmova prošloga mjeseca. Neki od njih igraju u kinima, a neke možete pogledati na raznim streaming servisima.

7. An American Pickle

Imigrant koji radi u tvornici krastavaca slučajno upadne u bačvu punu krastavaca i ostaje očuvan sto godina nakon čega se budi u modernom Brooklynu. Tamo upoznaje svog praunuka Bena s kojim nema ništa zajedničkoga. Obje glave uloge u ovoj bizarnoj humornoj drami glumi Seth Rogen.

6. Project Power

Lokalni policajac i dilerica se udružuju s bivšim vojnikom kako bi zaustavili grupu ljudi koja preprodaje tajanstvenu novu pilulu koja budi super moći jedinstvene za svakog korisnika. No postoji kvaka, moć traje samo pet minuta i ne znate koju ćete moć dobiti, neke su dobre, a neke loše.

5. Unhinged

Svakodnevni odlazak na posao za Rachel se jedan dan pretvorio u noćnu moru kad se na raskrižju zamjerila nestabilnom strancu koji je potom zaključio da će joj uništiti život i napasti sve ljude koje voli – samo zato što to može.

4. Spree

Kurt Kunkle je Uber vozač željan slave koji smisli smrtonosan plan kako da postane poznat na društvenim mrežama.

3. Bill & Ted Face the Music

Dugoočekivani treći dio sage o Billu i Tedu dolazi nam više od trideset godina nakon hitova Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989) i Bill & Ted’s Bogus Journey (1991). Ovoga puta Bill i Ted kreću u novu avanturu kako bi pronašli pjesmu koja će svijet vratiti u normalu i dovesti sklad u svemir.

2. Host

Šestorica prijatelja unajmi medija da im održi seansu preko Zooma za vrijeme karantene. Stvari se ubrzo zakompliciraju kada im se pridruži zli duh i prijatelji shvate da možda neće preživjeti noć. Ovaj horror smješten u vrijeme pandemije koronavirusa nastao je za vrijeme karantene i snimljen je u samo 12 tjedana.

1. Tenet

Naoružan samo jednom riječju – Tenet, i boreći se za opstanak cijelog svijeta, glavni junak priče kreće kroz sumnjivi svijet međunarodne špijunaže na misiji u kojoj će manipulirati vrijeme kako bi spriječio Treći svjetski rat. Ovaj dugoočekivani film Christophera Nolana odgađan je čak tri puta zbog pandemije. Pokupio je uglavnom pozitivne reakcije, ali neki kritičari mu zamjeraju zbunjujuću radnju.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights