Pregled kritički najbolje ocijenjenih filmova koji su svjetsku premijeru imali prošloga mjeseca.

7. Angel Has Fallen

Pad anđela treći je dio „Fallen“ trilogije koju čine još i Olympus Has Fallen i London Has Fallen. U glavnim ulogama su još jednom Gerard Butler kao agent tajne službe Mike Bannon i Morgan Freeman kao američki predsjednik. U ovom je nastavku agentu Banningu namješten pokušaj atentata na predsjednika iz čega će morati izvući vlastitu agenciju i FBI dok pokušava otkriti stvarnu prijetnju. Film još uvijek možete pogledati u domaćim kinima.

6. Scary Stories to Tell in the Dark

Horor o skupini tinejdžera koji se moraju suočiti sa svojim strahovima nakon što pronađu knjigu mlade Sarah, koja je prije pedeset godina svoje mračne tajne zapisala u obliku serije strašnih priča. Film je baziran na seriji knjiga istoga naziva, a producirao ga je Guillermo del Toro.

5. Good Boys

Trojica dvanaestogodišnjaka bacaju se u epsku avanturu dok nose slučajno ukradenu drogu, love ih ljute tinejdžerice i pokušavaju na vrijeme stići kući na dugo očekivanu zabavu. Ova komedija još uvijek se prikazuje u domaćim kinima.

4. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Nakon osam filmova koji su na kino blagajnama zaradili gotovo 5 milijardi dolara širom svijeta dolazi Hobbs & Shaw, prvi spinoff film popularne Fast & Furious franšize. U Hobbs & Shaw pratimo dobro nam poznate, Luke Hobbsa (Dwayne Johnson) i Deckarda Shawa (Jason Statham) koji se udružuju u borbi protiv genetski modificiranog terorista kojega glumi Idris Elba. Film još uvijek možete pogledati u kinima.

3. Ready or Not

Crna komedija o mladenki (Samara Weawing) koja se bori za život jer ju nakon vjenčanja progoni muževa ekscentrična obitelj kao dio bizarnog obiteljskog rituala.

2. The Last Black Man in San Francisco

Jimmie Fails sanja o vraćanju u svoje vlasništvo viktorijanskog doma koji je njegov djed sagradio u srcu San Francisca. Zajedno sa prijateljem Montom, Jimmie traži pripadnost u gradu koji se brzo mijenja, a koji ih je čini se, ostavio za sobom. Ova drama o prijateljstvu i ljubavi prema San Franciscu prvi je film redatelja Joe Talbota koji je zajedno sa glavnim glumcem Jimmiem Failsom napisao i scenarij koji je baziran na Failsovim osobnim iskustvima.

1. The Farewell

The Farewell je drama s elementima komedije bazirana na osobnom iskustvu redateljice Lulu Wang. Film prati kinesku obitelj koja je saznala da je baki ostalo još malo vremena za život. Odluče joj ne reći i organizirati vjenčanje kako bi se svi još jednom okupili prije nego umre. U glavnoj ulozi je američka glumica i reperica Awkwafina koju smo prošle godine mogli gledati u filmovima Ocean’s Eight i Crazy Rich Asians.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights