novi Gospodar prstenova

Fanovi LOTR-a u skorije vrijeme mogli bi dobiti novu poslasticu (ili čisti promašaj). Naime, najavljen je novi film u svijetu Gospodara prstenova, a bit će smješten 250 godina prije svima nama poznate priče. Zanimljivo je kako će riječ biti o animiranom filmu.

Trilogija Gospodar prstenova na visokom je mjestu većini filmofila, a posljednji film, Povratak kralja, potvrdio je to s rekordnim brojem osvojenih Oscara. Nakon toga, svi su znali za ime redatelja Petera Jacksona koji je pokušao oživjeti staru slavu Hobit trilogijom no ona nije došla ni blizu LOTR-u.

Svakako se nadamo kako će ovaj animirani prequel biti kvalitetom bliži prvoj nego drugoj trilogiji. Riječ je o projektu pod nazivom The War of the Rohirrim, a na animaciji će raditi New Line i Warner Bros. Animation.

Režiju ovog filma potpisat će Kenji Kamiyama koji je ujedno najavljen i kao redatelj na budućoj animiranoj seriji  Blade Runner: Black Lotus. Scenaristi će biti Jeffrey Addiss i Will Matthews koje možete proguglati i pretražiti na IMDb-ju, ali nećete mnogo o njima otkriti.

novi Gospodar prstenova

No kako bilo, film bi trebao proširiti priču o tvrđavi Helm’s Deep, viđenoj u drugom nastavku Gospodara prstenova, te ujedno prikazati život Helma Hammerhanda, kralja Rohana. Ovaj film ne bi trebao imati nikakve nastavke, ali kako je najavljeno, bit će u skladu s poviješću koju znamo iz Gospodara prstenova. Konkretno, objavljeno je kako će The War of the Rohirrim imati elemente priče i umjetničkog stila koje znamo iz originalne trilogije.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti što nam novog može ponuditi svijet Gospodara prstenova kojeg nismo vidjeli još od 2014. i posljednjeg Hobit filma. No prije nego The War of the Rohirrim bude snimljen, ovog prosinca na male ekrane trebala bi nam stići nova Amazonova serija, također smještena u Međuzemlje.

Kako se neslužbeno doznaje, novi animirani film se nastoji požuriti kako bi što prije bio dovršen (kako bi to samo moglo poći po zlu?), a na filmu će raditi i Philippa Boyens koja je radila i na trilogiji Gospodara prstenova te nakon toga na Hobit trilogiji.

U svakom slučaju, nadamo se novoj poslastici iz Tolkeinovog svijeta koja će, ako bude uspješna, sigurno otvoriti vrata Međuzemlja za nove filmove i serije jer Hollywood neće propustiti priliku za zaradu.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights