Chris Hemsworth  i   Taika Waititi  na setu filma Thor: Ragnarok
Chris Hemsworth i Taika Waititi na setu filma Thor: Ragnarok

Thor 4

Najveća vijest u Marvelu ovih dana, svakako je sve glasnije šuškanje kako ćemo dobiti film Thor 4. U filmu bi se Chris Hemsworth trebao vratiti kao Thor Odinson, a režiju bi i ovaj puta trebao potpisati Taika Waititi koji je režirao i prethodni film, Thor: Ragnarok (2017). Iako se dugo smatralo da će Hemsworth napustiti ulogu i MCU svijet zajedno s većinom originalnih Avengersa, čini se da mu se smjer u kojem je njegov lik krenuo u Ragnaroku ipak toliko svidio da je odlučio da nije vrijeme da ispusti svoj čekić već da snimi Thor 4. Ozbiljnost ovog projekta očituje se i u tome da je Waititi (barem privremeno) odustao od stvaranja remakea Akire za Warner Bros. u korist novog Thora. Budući da je Akira trebala izaći 2021., a umjesto nje, Waititi će se posvetiti Marvelovom superjunaku, za očekivati je da Thor 4 neće izaći prije te godine, a možda i kasnije.

D23 Expo

D23 expo

Disneyjev D23 Expo, trebao bi seodržati krajem idućeg mjeseca, a sudeći po kuloarskim šuškanjima, trebao bi biti posebno zanimljiv Marvelovim fanovima. Naime, jedan od nada na ovom događaju, bit će posvećen isključivo Disneyjevom filmskom odjelu što uključuje, Pixar, Star Wars, igrane filmove i naravno, Marvel. U službenoj izjavi koji je Disney dao vezano za ovaj događaj, 24. Kolovoza u 10 sati ujutro, bit će predstavljen kratak pogled na njihovu blockbuster kolekciju koja bi trebala izaći u dogledno vrijeme. Drugim riječima, može se očekivati službena najava budućih filmova koja uključuje i Marvelove filmove za Phase 4. Posjetiteljima događaja će se također pustiti ekskluzivne snimke i posjetit će ih posebni godti iznenađenja.

Disney+ serije

Među novostima vezanim uz Marvel našla se i neslužbena vijest kako bi serija Falcon & Winter Soldier trebala početi sa snimanjem 12. Kolovoza u Atlanti. Radni naziv serije je Tag Team. Svih šest epizoda trebala bi režirati Kari Skogland, a svoje uloge iz Civil Wara će navodno reprizirati Daniel Bruhl (Baron Zemo) i Emily Van Camp (Sharon Carter). Serija bi trebala imati svoju premijeru u kolovozu 2020. Godine, a radnja bi se trebala voditi oko neuspješnog pokušaja stvaranja novog supervojničkog seruma nakon čega Sam i Bucky moraju intervenirati. Također, nedavno je u javnost izašla informacija koja je unutar Disneyja kružila još od travnja ove godine. Riječ je o seriji Loki za koju se sada zna da je dobila svoj službeni logo i concept art. Oni koji su bili na ovom zatvorenom predstavljanju tvrde kako je na prezentaciji vezanoj uz seriju prikazan Loki koji dolazi na Zemlju u 1975. godini.

Falcon & Winter Soldier

Mandarin

Mnogi Marvelovi fanovi ostali su nezadovoljni nakon odgledanog Iron Mana 3 (autor teksta nije među njima), a jedan od razloga za to bio je Mandarin. Negativac koje su fanovi stripa željno očekivali, a na kraju su dobili njegovu lažnu verziju ili kako bi to RDJ u Tropic Thunderu rekao „I’m a dude playing a dude disguised as another dude“. No kako bilo, Kevin Feige razveselio je sve nezadovoljnike kada je najavio da će se prava verzija ovog negativca ipak pojaviti u nekom od Marvel filmova. To bi se moglo dogoditi već u MCU Phase 4, odnosno u jednom od idućih osam filmova. Ako tome bude tako Mandarin će se najvjerojatnije pojaviti u filmu Shang Chi, no to još ostaje za vidjeti.

Naše ostale vijesti pročitajte ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights