MCU Phase 4 datumi za idućih osam filmova najavljeni su prije nekoliko dana. Disney i Marvel, kao što su obećali, počeli su objavljivati više informacija o budućnosti svojih superjunaka nakon što je u kina izašao njihov dosad najveći film, Avengers: Endgame.

MCU Phase 4

Iako još nismo saznali sve o MCU Phase 4 (nove detalje ćemo dobiti na ljeto), ono što zasad znamo su datumi izlaska filmova od 2020. godine pa sve do 2022., a to su sljedeći:

01. svibnja 2020.

06. studenog 2020.

12. veljače 2021.

07. svibnja 2021.

05. studenog 2021.

18. veljače 2022.

06. svibnja 2022.

29. srpnja 2022.

Black Widow

Iako Marvel još nije objavio o kojim će likovima i filmovima biti riječ u MCU Phase 4, prvi od ovih filmova trebao bi biti onaj o Black Widow o kojem smo govorili i u prošlim izdanjima Marvel vijesti. Naravno, ovdje se postavlja pitanje (SPOILER ALERT) u kojem će vremenu radnja filma biti smještena s obzirom na smrt svima najdraže ruske tajne agentice. Ako se vodimo njenim posljednjim scenama iz filma Avengers: Endgame, a to su one u kojima ona leži mrtva na Vormiru, ovdje bi mogla biti riječ o prequelu. Ipak, pojavile su se određene teorije kako bi se Crna udovica mogla vratiti u MCU Phase 4. Naime, ona se žrtvovala kako bi Hawkeye mogao uzeti kamen duše (soul stone), a s obzirom da je na kraju Avengersa, Kapetan Amerika vratio svo kamenje beskonačnosti, možda se tada vratila i Crna udovica. Odgovor na ove teorije vjerojatno ćemo dobiti tek iduće godine prije izlaska samog filma. Do tada valja napomenuti kako se filmu navodno priključio i David Harbour, poznat po ulogama u seriji Stranger Things i novom Hellboyu. On bi trebao utjeloviti Taskmastera, negativca kojeg je u stripovima nadjačao tek Deadpool.

Eternals

Drugi film, onaj koji će izaći 06. studenog 2020., trebao bi biti Eternals. O filmu se ne zna mnogo osim da bi u njemu navodno trebala glumiti Angelina Jolie, najvjerojatnije u ulozi Sersi. Sersi je pripadnica Eternal rase, poznate kao i Homo immortalis, a u stripovima je imala doticaja s raznim likovima od Odiseja pa sve do Kapetana Amerike i ostatka Avengersa. Prema onome što se dosada zna, u ovom MCU Phase 4 filmu, priča bi se mogla vrtjeti upravo oko nje i Ikara kojeg bi prema posljednjim informacijama trebao glumiti Richard Madden, većini poznat kao Robb Stark iz serije Game of Thrones. Među osobama koje se vežu s ovim filmom su i južnokorejski glumac Ma Dong-seok, kao i Kumail Nanjiani čiji je scenariji za The Big Sick bio nominiran za Oscara.

Iako o ostalih šest filmova u MCU Phase 4 još nije bilo nikakvih informacija, za pretpostaviti je da se radi o Black Panther 2, Doctor Strange 2, Guardians of the Galaxy 3, Captain Marvel 2 i Avengers 5. To ostavlja mjesta za još tri filma, a gotovo sigurno će se među njima naći Shang Chi koji bi mogao izaći 2021. te tako postati prvi MCU superjunak azijskog porijekla.

Shang Chi

Iako dio fanova smatra da će posljednja dva filma biti novi X-Men i Fantastična četvorka, teško da ćemo te likove dobiti u MCU Phase 4. Možda ih se bude spominjalo u nekom kontekstu ili dobijemo koji novi easter egg, ali teško da ćemo ih vidjeti, pogotovo svima omiljene mutante. Fantastična četvorka pak ima veće šanse jer bi mnogo jednostavnije bilo uvesti četiri nova lika u MCU nego veliki dio svjetske populacije koji ima sposobnosti koje dosada nije pokazivao. Naravno, moguće je da se sve ove likove uvede kroz Multiverse o kojem se govorilo u posljednjem Spider-Man traileru, no još uvijek moramo pogledati film i vidjeti je li istina ono što Mysterio tvrdi.

Među filmovima o kojima kruže glasine da bi mogli biti dio MCU Phase 4 su Thunderbolts, Nova, Namor te Blade. Dok za Bladea svi znamo, Thunderbolts ekipa možda vam je manje poznata. Jednostavno rečeno, riječ je o Marvelovom Suicide Squadu. Što se tiče filma i lika Nova, njega smo gotovo dobili već u Avengers: Infinity War, ali njegovu priču u filmu je u konačnici zauzeo Hulk. Što se tiče Namora, on, kao i Atlantida, vrlo su suptilno uvedeni u MCU još u filmu Iron Man 2 kada se u jednoj sceni u pozadini može vidjeti karta s označenom Atlantidom. Čak i u Avengers: Endgame postoji referenca kada Okoye govori o podvodnom potresu. No ova četiri filma ipak su tema za sebe tako da ćemo njih obraditi u idućim Marvel vijestima.

Do tada pratite našu stranicu i pročitajte ostale vijesti ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights