Marvel

Infinity saga

Kako nam se novi nastavak Osvetnika, odnosno Avengersa, sve više bliži, tako nam konstanto stižu nove vijesti o budućnosti Marvelovog filmskog svemira, ali i o njegovoj prošlosti. Naime, sada je službeno potvrđeno kako s filmom Avengers: Endgame ne završava samo treća MCU faza već jedna čitava saga za Marvelove filmove. Svi filmovi od Iron Mana iz 2008. pa do novih Osvetnika dio su sage koju je Marvel službeno nazvao Infinity saga.

Robert Downey Jr.

Iako je kraj sage sve bliže, Kevin Feige odbija dati bilo kakve velike informacije vezane uz MCU u godinama koje nadolaze. Kako je sam rekao, budućnost koja očekuje MCU bit će objavljena tek kada izađu filmovi Avengers: Endgame te Spider-Man: Far From Home. Ipak, Marvelova tajnovitost nije u potpunosti spriječila curenje informacija kao ni razvije raznih teorija. Kao što znamo, među omiljenim herojima koji bi nas mogli napustiti nakon novih Osvetnika jest i Iron Man. Već je dugo vremena poznato da je taj film posljednja ugovorna obveza za Roberta Downeyja Jr. No on je nedavno izjavio da planira ostati uz MCU i dulje nego što to njegov ugovor zahtjeva. Zato mnogi smatraju da će nakon svog posljednjeg filma Downey potpisati novi ugovor.

Avengers glumačka postava

Isto bi se moglo dogoditi i s ostalim glumcima koje poznajemo kao originalne Avengerse. Downey bi jednostavno mogao produljiti svoj ugovor koji od njega ne bi zahtijevao veliku uključenost u MCU već bi mogao snimati filmove poput Spider-Man: Homecoming gdje bi bio određeni tip mentora novim superherojima ili se samo pojavljivao u nekoliko scena. Isto bi se moglo dogoditi i s likom Thora koji bi se kao novi kralj trebao više brinuti o svom narodu nego se udruživati sa Osvetnicima. Naravno, tu se odmah postavlja pitanje, ako svi pođu tim putem i potpišu nove ugovore, hoće li itko zapravo umrijeti u Avengers: Endgame ili će na kraju svi naši heroji sretno živjeti do kraja života.

Black Widow film

No kako bilo, pred Marvelom je još mnogo filmova, a jedan od njih o kojem smo više puta govorili jest onaj o Crnoj udovici. Osim Emme Watson koja bi se mogla pridružiti Marvelom svijetu kroz ovaj film, čini se da bi u njega mogao ući i još jedan glumac. Naime, Andre Holland koji je glumio u Oscarom nagrađenom filmu Moonlight, trebao bi biti glavni negativac u ovom filmu. Kao njegovi pomoćnici u muškoj i ženskoj ulozi, razmatraju se Rachel Weisz, Sebastian Koch te Alec Baldwin no Marvel još ništa nije potvrdio.

X-Men i Fantastična četvorka

X-Men i Fantastična četvorka

Još jedna velika vijest vezana uz Marvel svakako je povratak Jamesa Gunna o čemu više možete pročitati ovdje. No nije se samo Gunn vratio pod Marvelovo okrilje, objavljeno je kako je Disneyjeva kupovina Foxa službeno završena čime su X-Meni i Fantastična četvorka sada ponovno Marvelovi. Iako je akvizicija tek sada provedena, Kevin Feige se već ranije sastao sa scenaristom Noahom Hawleyjem oko njegovog scenarija za film o Dr. Doomu kojeg je opisao kao geopolitički triler u kojem bi jedna novinarka bila glavni protagonist.

S obzirom da će Marvel morati pronaći nove glumce za sve te likove, Filmopedija se odlučila biti od pomoći te predložiti vlastiti casting. Možete ga uskoro očekivati…

Naše ostale filmske vijesti pročitajte ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights