Marvel vijesti

Iako je MCU napunio svojih deset godina postojanja, a polako je zakoračio i u jedanaestu, nove Marvel vijesti stižu nam svakodnevno. Studio se do sada nastojao držati politike izbacivanja tri filma godišnje, no kako Kevin Feige kaže, uskoro bi mogli prijeći na izdavanje čak pet ili šest filmova u jednoj godini. Feige već ima ideju o kojim bi filmovima moglo biti riječ, no ne želi ništa otkriti prije izlaska filma Spider-Man: Far From Home, koji će izaći odmah nakon najiščekivanijeg filma godine, novih Osvetnika (Avengers: Endgame).

Iako Feige ne otkriva detalje, lako je za pretpostaviti da će se među njima naći drugi nastavci Marvelovih uspješnica kao što su Black Panther (Crna Pantera) i Doctor Strange (Doktor Strange). Osim njih, napokon će izaći i film o Crnoj udovici (Black Widow). Čini se da se o ovom filmu priča već godinama i da je razlog zbog kojeg ćemo ga napokon vidjeti u kino dvoranama prije svega pritisak fanova koji su željeli da lik Scarlett Johansson napokon dobije samostalni film. Kada je najavljeno da će film doista izaći, dugo vremena kružila je vijest kako će on dobiti R rejting. Time bi film bio prvi takav unutar Marvelovog filmskog svemira. Nažalost, Kevin Feige je sada i službeno potvrdio da tome neće biti tako i da R rejting nikada nije bio opcija. Ostaje nam samo da žalimo što se Marvel nije odlučio probiti ovu barijeru na način na koji je to učinio Fox kada je taj rejting dodijelio prvo Deadpoolu, a onda i Loganu.

Marvel vijesti

Marvel vijesti nastavljamo sa Disney+ kanalom. Feige je za njega potvrdio da će serije koje se tu budu prikazivale biti direktno povezane sa sadašnjim MCU svijetom, ali i sa prošlim te budućim. To će ga razlikovati od Marvelovih serija s Netflixa koje su službeno bile smještene u MCU, ali nikada nisu ostvarile direktnu povezanost s njim putem pojavljivanja filmskih likova u njima i obratno. To znači da ako i dobijemo seriju o Lokiju s Tomom Hiddlestonom, ne mora značiti da će Loki biti živ i vratiti se u budućim MCU filmovima. Dapače, zadnja vijest vezana uz ovu seriju jest da će pratiti Lokija i njegovu povezanost s raznim bitnim događajima u ljudskoj povijesti.

I za kraj Marvel vijesti… koja je budućnost otkazanih Marvel serija s Netflixa? Svi smo prije nekoliko mjeseci doživjeli neugodno iznenađenje kada su se te serije počele otkazivati. Novi šok uslijedio je kada se saznalo da u ugovoru između Marvela, odnosno Disneyja i Netflixa postoji klauzula da se likovi iz tih serija ne smiju pojavljivati ni na jednom drugom mediju određeni broj godina. To znači da nas očekuje razdoblje čekanja da Daredevila i Wilsona Fiska ponovno vidimo na malim ekranima. Među zainteresiranima za preuzimanje ovih heroja, našao se Hulu, no logičnijim potezom se čini prebaciti sve te serije na Disney+ kanal koji je u nastajanju. Šuška se da je Feige to već predložio za seriju Iron Fist no dogovor nije postignut jer je je lik Dannyja Randa u daljnjem razvoju serije trebao imati smanjenu ulogu. Znači li to da Finn Jones nije ni zainteresiran nastaviti suradnju s Marvelom ili pak da se svi u Marvelu nisu spremni odreći Dannyja Randa kao glavnog Iron Fista.

Kako bilo, teško da ćemo dobiti ikakve nove Marvel vijesti po tom pitanju prije emitiranja treće i konačne sezone Jessice Jones na Netflixu. Nakon toga, Marvel i Disney možda napokon službeno objave svoje planove za superheroje koji su ostali bez svojih serija.

Naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights