Mark Wahlberg Pokojni 2

Zvijezda filma Pokojni, Mark Wahlberg, te scenarist William Monahan, svojevremeno su predložili snimanje Pokojni 2. U njihovoj viziji nalazili su se i Brad Pitt te Robert De Niro. Naime, Wahlberg je na zahtjev Monahana s njim otišao na sastanak u Warner Bros.

„On je želio da idem s njim, a to je bilo nakon što je on [film Pokojni] osvojio Oscara za najbolji film, nakon velikog uspjeha i svega toga. I recimo samo kako sastanak nije prošao jako dobro. On [Monahan] stvarno nije imao ništa, ali on je tip kojem jednostavno vjeruješ kako će napisati nešto. […] On je za mene napisao Kockara, znaš, fantastičan je. Pretpostavio je kako će se i studio odnositi prema njemu kao i svi ostali, da će ga jednostavno pustiti da to riješi [kasnije]. Ali oni žele dobro promišljene i isplanirane stvari. Tako da ideja nije prošla dobro“, ispričao je Wahlberg.

Scorsese se nije želio vratiti za drugi dio

I neki kasniji pokušaji snimanja nastavka Pokojnika također su propali. Djelomično zato što je studio smatrao kako bi to bilo preskupo, ali i zato što Martin Scorsese nije bio spreman tek se tako vratiti ovoj priči.

No Mark Wahlberg je dodao kako je njihova ideja za film Pokojnici 2 uključivala i Brada Pitta te Roberta De Nira. Zanimljivo je kako je Pitt bio producent na prvom nastavku te mu je bila ponuđena uloga Colina Sullivana. On je to odbio kako bi netko mlađi mogao odigrati tu ulogu, a u konačnici ju je dobio Matt Damon.

Mark Wahlberg glumio je Seana Dignama, jednog od rijetkih likova koji su preživjeli cijeli film. Ta uloga Wahlbergu je donijela i nominaciju za sporednu ulogu, no teško da će joj se ikada više vratiti s obzirom na to koliko je godina prošlo od izlaska originala. Međutim, oni koji su želji sličnih filmskih priča, svakako bi trebali pogledati hongkonški film Infernal Affairs po kojem su Pokojnici i nastali.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights