Kralj lavova prequel

Nakon što je Disney odlučio kako će Kralj lavova dobiti svoju „live-action“ verziju, očekivalo se kako cijela priča neće stati tek na jednom filmu. No iako je animirani original imao nekoliko nastavaka, ovaj Kralj lavova dobit će prequel. Za režiju će biti zadužen redatelj filma Mjesečina (Moonlight), Barry Jenkins.

On je sada odlučio podijeliti malo više detalja o filmu koji će pratiti radnju koja se vrti oko mladog Mufase i Scara. Prije nego su jedan pa drugi postali kraljevi i zatim nesretno skončali. No novi Kralj lavova nije baš pobrao sve pozitivne kritike. Dapače, dio kritičara je smatrao kako su ovi „stvarni“ lavovi izgubili dio ekspresije u licu koju su imale njihove animirane verzije. Bez obzira na to, Kralj lavova je ostvario odličnu zaradu što je Disneyju bilo dovoljno da odobri prequel.

Komentirajući Kralja lavova, Jenkins je rekao: „Ja sam odrastao uz ove likove, oni mi mnogo znače. […] Kraljevi se ne rađaju, oni se ne stvaraju. Oni moraju postati ono što jesu kroz niz događaja s kojima se mnogo ljudi može poistovjetiti. Tako da, gledajući s te strane, to se jako dobro uklapa u ono što sam dosad radio. Ne osjećam pritisak, samo želim obaviti dobar posao“.

Dodao je i kako je na početku bio vrlo skeptičan prema snimanju ovog prequela. No nakon što je pročitao prvih 40 stranica scenarija, priča ga je potpuno privukla. Shvatio je kako je to nešto što bi on doista želio snimiti. A posebno ga je privukla mogućnost rada s novim tehnologijama.

No prequel Kralj lavova još je daleko od kina. Ipak, ono što se zna je kako će Aaron Pierre posuditi glas Mufasi, a Kelvin Harrison Jr. Scaru. Osim toga, vratit će se i Hans Zimmer te će raditi na soundtracku zajedno s Pharrellom Williamsom i Nicholasom Britellom.

Naše ostale vijesti možeš pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights