HBO snima film u Hrvatskoj, a filmski set postaje hotel Grand u Kuparima kod Dubrovnika koji je srušen 1991.

Film naziva Lee je priča o Elizabeth Lee Miller, modelu časopisa Vogue. Ona je početkom rata krenula fotografirati ratne strahote u Francuskoj za Vogue. Lee je zabilježila borbe na savezničkim linijama bojišnice te je razotkrivala zločine koje je Hitlerova nacistička Njemačka počinila nad Židovima u koncentracijskim logorima.

HBO film u Hrvatskoj

Za ovaj HBO film u Hrvatskoj, kao set će poslužiti Hotel Grand. On će u filmu “glumiti” francuski obalni gradić St. Malo i ruševine iz Drugog svjetskog rata. Osim spomenutog trojca u filmu glume i Andy Samberg, Andrea Riseborough i Josh O’Connor.

Režiju potpisuje poznata snimateljica Ellen Kuras koja je snimala filmove kao što su Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Blow, Be Kind Rewind, Analyze That i He Got Game. Godine 2008. režirala je film The Betrayal koji je bio nominiran za najbolji dokumentarni film.

Naše ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights