Jedan od najuspješnijih producenata u povijesti Hollywooda osuđen je na 23 godine zatvora zbog silovanja jedne i seksualnog napada na drugu ženu.

Podsjetimo, u listopadu 2017. nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, Weinstein je otpušten iz svoje tvrtke i izbačen iz Akademije za filmsku umjetnost i znanosti. U manje od mjesec dana više od 80 žena podnijelo je optužbe protiv Weinsteina, te je pokrenut #MeToo pokret kao platforma protiv Weinsteinovih zlostavljanja.

Harvey je s bratom Bobom 1979. osnovao uspješnu filmsku kompaniju Miramax, a 2005. su osnovali The Weinstein Company. Producirali su neke od najuspješnijih filmova posljednjih filmova posljednih 30 godina, a Harvey je 1999. osvojio Oscar kao producent film Shakespeare in Love. Weinstein je poznat i kao osoba koja je popularizirala moderne marketinške kampanje za osvajanje Oscara te su njegovi filmovi ostvarili impresivne 341 nominacije za Oscara, a osvojili su ih 81.

Harvey Weinstein ima 67 godina i u teškom je zdravstvenom stanju te 23 godine iza rešetaka za njega gotovo sigurno znače doživotni zatvor.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights