REDATELJI: Benny Safdie i Josh Safdie

GLUMCI: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Good Time nije film za „Netflix and chill”. Film je samozatajno i tiho 2017.  došao na svjetska platna i ubrzo našao svoj djelić publike.  Unatoč nekoj vrsti podzemnog „hypea „ koji je sigurno postojao, film me i dalje ugodno iznenadio. Odmah na početku moram reći da opraštam Robertu Pattinsonu na „sumračnom „ ( užasna igra riječima ) početku Hollywoodske karijere. Pattinson je u ovom filmu bez greške odglumio  Conniea, lika koji će sve učiniti kako bi spasio svog brata. Drugog brata Nicka (koji je mentalno hendikepiran) jednako dobro glumi  jedan od redatelja ovog filma, Benny Safdie. Moram priznati da mi je ovo prvi film koji sam pogledao od redateljskog dvojca Safdie ali sigurno neće biti i posljednji. Zanimljivo je da su Benny i Josh Safdie braća pa mi je jasan vrlo realan i moćan prikaz bratskog odnosa u filmu.

Film prati  Conniea i njegovog hendikepiranog brata Nicka u najnapetijem danu kojeg su ikad doživjeli. Pošto ne volim govoriti  puno o radnji filma, reći ću samo da se Connie i Nick odluče opljačkati banku što ih onda dovodi do mnogo nesretnih i zbrkanih situacija u filmu. Connie radi sve ono što on misli da je najbolje za Nicka. Ono o čemu vam moram malo više napisati su glazba i cijela atmosfera koju su ovaj redateljski dvojac stvorili kako bi vam pomogli da potpuno uđete u njihov svijet. I to su učinili na takav način da postepeno sve više ulazite u radnju filma zbog sve napetijeg toka radnje. Moram pohvaliti Daniela Lopatina koji je bio zadužen za glazbu u filmu. O glumi sam najvažnije već rekao na početku. Pattinson je maestralan u svojoj ulozi, a Benny Safdie ne zaostaje mnogo. Također, treba pohvaliti i Buddya Duressa koji se dobro snašao u svojoj vrlo zahtjevnoj ulozi. Ostali glumci ne dolaze do izražaja zbog manjka scena u kojima su prisutni ( najviše me začudila samo jedna scena s Barkhadom Abdijem).

Good Time traje 101 minutu što je za mene pravo osvježenje nakon silnih blockbustera i općenito sve više filmova koji traju više od dva sata. No, kraće trajanje filma vodi sa sobom često i logične kritike. Jednostavno želite više znati o likovima s kojim provodite vrijeme kraj malih ili velikih ekrana. Želite znati više o obitelji glavnih likova kako bi malo bolje shvatili situaciju u kojoj se nalaze. Ponekad je stvarno manje bolje nego više ali jednostavno želite znati više. To bi bila jedina glavna kritika Good Time-a. Naravno, mogli bi tražiti kritike u određenim dužim sporijim scenama ali meni osobno to odgovara.

Preporučio bi Good Time svakome tko se na malo više od sat i pol vremena želi izgubiti u čistom adrenalinu. Još jedanput moram napomenuti da svi koji su mislili da Robert Pattinson ne zna i ne može dobro glumiti moraju pogledati ovaj film i razuvjeriti se kao što sam se i ja razuvjerio.  Vjerujem da roditeljski dvojac Safdie ima svijetlu budućnost pred sobom i da će ubrzo malo veći filmski studio tražiti njihove usluge. Good Time je film koji je mogao izaći i u 70-ima i biti jednako dobar i uspješan film, a to je čista zasluga spomenutog redateljskog dvojca. Robert Pattinson je potpuno „pogodio“ film koji mu može osigurati dobre uloge u budućnosti. Da zaključim, Good Time je odličan film u kojem ćete uživati u napetoj atmosferi i radnji filma, u kojem ćete vidjeti Pattinsona u novom licu i ne bi vam trebalo biti žao potrošenih 100-tinjak minuta. Iako pretpostavljam da vam film neće biti dobar ako se trebate potpuno upoznati s glavnim likovima kako bi vam film bio dobar.

Ocjena: adrenalin, kaos, zbunjenost, nasilje pakirano s odličnom režijom, glumom i atmosferom; sjajan film!

Ostale filmske recenzije možete pogledati ovdje.


+ ranije objave

Magistar politologije. Zaljubljenik u filmove od kada sam prvi puta upoznao Donnija Darka i Keysera Sozea. Obožavatelj psiholoških trilera i opusa Denisa Villeneuevea.

Verified by MonsterInsights