filmske vijesti

Prije novog pregleda tjedna trebao bih se nadovezati na prošli broj filmskog tjednika u kojem smo objavili da je Robert Pattinson na korak do uloge Batmana u novom filmu Matta Revvesa. Sada smo konačno dobili i službenu potvrdu Warner Brosa da je Pattinson uistinu novi Batman.

Webb režira Snjeguljicu i sedam patuljaka

Disney nastavlja trend pretvorbe starih animiranih filmova u igrane filmove ( Pepeljuga, Aladin, Knjiga o džungli…). Sada dolazi na red njihov prvi animirani film „Snjeguljica i sedam patuljaka“ kojeg će režirati Marc Webb. Njegov prvi film 500 Days of Summer  je jedan od najbolje kritički prihvaćenih filmova svojeg žanra. Nasuprot toga, Webb je najpoznatiji kao redatelj dva dijela The Amazing Spider-Man serijala o kojima je izrečeno dosta loših stvari i od publike i od kritičara ( to se posebno odnosi na sequel). U novom projektu će mu od velike pomoći biti kompozitori Benj Pasek i Justin Paul koji su radili na glazbi u filmu La La Land. Nadamo se da će se Webb vratiti u staru formu i da će opravdati povjerenje čelnih ljudi u Disneyu. Datum premijere novog filma još nije poznat.

Pobjednici filmskog festivala u Cannesu

Glavnu nagradu, Palme d’Or, je osvojio novi film južnokorejskog redatelja Boong Joon-hoa Parasite. Na Zapadu najpoznatiji kao redatelj hvaljenih filmova Snowpiercer i Okja se u novom filmu bavi s obitelji koja želi popraviti svoj socijalni status tako da se infiltrira u bogato domaćinstvo. Poznato je da će film u SAD-u imati premijeru pred kraj godine kada obično izlaze filmovi koji konkuriraju za glavne filmske nagrade.

Nagradu Grand Prix za najbolju režiju je dobila Francuskinja Mati Diop za film Atlantics. Ona je prva žena crnkinja koja je uspjela ući u natjecanje za ovu nagradu, a u filmu se bavi migrantskom krizom fokusirajući se na ženu koja biva napuštenom od supruga koji pokuša ilegalno ući u Europu.

Nagradu za najbolju glumicu je dobila mlada Britanka Emily Beecham za film Little Joe. U muškoj kategoriji nagradu je osvojio Antonio Banderas za ulogu u novom filmu Pedra Almodovara Pain and Glory kojeg autor ovih redaka nestrpljivo čeka.

Rambo se vraća u akciju, Nicole Kidman i Ansel Elgort u novoj drami Johna Crowleya

Početkom tjedna smo kao i uvijek dobili pregršt novih najava za filmove od kojih smo za vas izdvojili najave filmova Rambo: Last Blood i Goldfinch.

Rambo se u novom filmu bori protiv nasilnog kartela koji je oteo kćer od njegovog prijatelja. Film izlazi 20. rujna ove godine, a u njemu još glume: Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta i Yvette Monreal. Film režira Adrian Goldberg po scenariju od Stallonea i Matthew Cirulnicka. Samo podsjetnik: Stallone ima 73 godine!!

S druge strane imamo najavu za potpuno drugačiji film Johna Crowleya pod nazivom Goldfinch. Film se temelji na knjizi Donne Tartt koja je osvojila Pulitzera. Ansel Elgort glumi glavnog lika kojemu se život zauvijek promijeni nakon što mu majka umre u terorističkom napadu na umjetnički muzej. Nicole Kidman glumi ženu koja ga udomi i pomaže da uspješno prebrodi spomenuti tragični događaj. Već u najavi možemo i vidjeti rad majstora slike Rogera Deakinsa koji stvarno ostavi svoj trag na svakom filmu kojeg dotakne. Film izlazi tjedan dana prije novog Ramba, odnosno 13. rujna ove godine.

Star Wars: Galaxy’s Edge

Za kraj vas vodimo u novi tematski park unutar Disneylanda pod imenom Star Wars: Galaxy’s Edge. Šef Disneya Bob Iger je s Harrisonom Fordom, Markom Hamillom i Georgeom Lucasom na veličanstvenoj ceremoniji otvorio novu atrakciju. Cijeli događaj je podsjećao na rock koncert zbog „nabrijane“ atmosfere i velikih zvijezda koji su se izmjenjivali na pozornici. Poseban naglasak je naravno bio i na Peteru Mayhewu (glumac Chewbacce) koji je umro 30.travnja ove godine. Ispod možete vidjeti nekoliko slika iz novog parka koje stvarno govore više od riječi.

filmske vijesti
filmske vijesti
filmske vijesti
filmske vijesti

Box Office 31.5. – 2.6.2019.

Godzilla: King of Monsters je očekivano bio najgledaniji film ovaj tjedan u američkim kinima sa solidnom zaradom od 49 milijuna dolara. Aladdin je na drugom mjestu po zaradi te je drugi tjedan prikazivanja zaradio odličnih 42 mil. dolara. Još dva nova filma su uspjela ući u top 5 filmova po zaradi, a to su Rocketman (film o Eltonu Johnu) i horor Ma. Rocketman je sa zarađenih 25 milijuna dolara na pola puta da pokrije budžet, a Ma je sa zarađenih 18 milijuna dolara već značajno prešao iznos originalnog budžeta od 5 milijuna dolara.

  1. Godzilla: King of the Monsters $49 mil.
  2. Aladdin  $42.3 mil.
  3. Rocketman $25 mil.
  4. Ma  $18.3 mil.
  5. John Wick 3 $11.1 mil.         

Ostale filmske vijesti možete pronaći ovdje.

+ ranije objave

Magistar politologije. Zaljubljenik u filmove od kada sam prvi puta upoznao Donnieja Darka i Keysera Sozea. Obožavatelj psiholoških trilera i opusa Denisa Villeneuevea.

Verified by MonsterInsights