filmske vijesti

Robbert Pattinson živi u tjednu s pet zvjezdica

Odmah se moram bahato pohvaliti da sam predvidio Pattinsonov uzlet u karijeri nakon filma Good Time. U ovome tjednu su mu se dogodile dvije nevjerojatne stvari za jednog glumca. Prvo je Variety objavio da je Pattinson nadomak uloge Batmana u novom filmu Matta Reevesa. Još uvijek se čeka samo potvrda Warner Brosa. Nakon kraja trilogije „Planet Majmuna“ Reeves se baca na scenarij i režiju novog filma o Vitezu Tame. Detalji filma nisu poznati osim da bi snimanje trebalo krenuti krajem 2019. ili početkom 2020. godine. Želimo svu sreću da Reeves uspije napraviti jedan odličan film za DC.

Danas su pak objavljeni pobjednici određenih kategorija na filmskom festivalu u Cannesu. Redateljsku nagradu za najbolji prvi ili drugi film dobio je „The Lighthouse“ u kojem su glavne uloge pripale Pattinsonu i Willemu Dafoeu. Film je generalno prihvaćen vrlo pozitivno pa ovo priznanje nimalo ne čudi. Ta nagrada je jedna od prvih koje je film uopće mogao dobiti pa nam ostaje vidjeti hoće li film dobiti još koju nagradu do kraja festivala. Nagradu Fipresci je dobio film „It must be heaven“, a ruski film „Beanpole“ je dobio nagradu Un Certain Regard.

Moramo podsjetiti da je Pattinson prije dva mjeseca objavljen kao jedan od glavnih glumaca u novom filmu Cristophera Nolana. On je sada objavio cijelu glumačku ekipu svog novog filma „Tenet“. Film je opisan kao akcijski prikaz svijeta međunarodne špijunaže. Nolan stvarno dobro rotira žanrove u kojima radi pa će nam nakon prikaza ludila rata u Dunkirku prikazati novi dio svog opusa. U filmu će uz Pattinsona glumiti John David Washington, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh i Michael Caine.

Margot Robbie uskočila u obranu Quentina Tarantina

Tarantino je trenutno na već spomenutom filmskom festivalu u Cannesu zbog svog novog filma „Once Upon a Time in Hollywood“. U jednoj od konferencija za novinare mu je postavljeno pitanje zašto Margot Robbie nema više teksta u filmu aludirajući na svojevrsno podcjenjivanje glumačkog talenta. Tarantino je samo kratko odgovorio „Odbijam tu hipotezu“. Tada je Robbie stala u obranu svog redatelja pa je dodala da je takav vizualan prikaz bez puno teksta adekvatan za prikaz njezinog lika Sharon Tate i tako uspješno riješila pomalo neugodnu situaciju. Video ovog događaja možete vidjeti ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=zNp7M45NRXY

Sonic pogurnut u 2020. godinu

Zbog promijene na dizajnu lika, „Sonic the Hedgehog“ će u filmska kina doći tek 2020. godine. Podsjetimo, ranije ove godine fanovi Sonica su poludjeli kada su vidjeli prvu najavu za film tj. kada su uočili izgled i dizajn glavnog lika. Pobuna na Twitteru je rezultirala da je sam redatelj u objavi na Twitteru napisao kako će promijeniti dizajn Sonica i kako svi u Paramountu naporno rade kako bi zadovoljili sve zagrižene fanove ovog omiljenog lika. Sada je objavljeno da će zbog te promjene film kasniti 3 mjeseca pa je premijera odgođena na Valentinovo 2020. godine. Želimo svu sreću Paramountu da uspiju zadovoljiti sve želje fanova i da više neće biti pobuna i odgađanja.

https://www.youtube.com/watch?v=FvvZaBf9QQI

Box Office 24. – 26.5.2019.

Najveću zaradu protekli tjedan je ostvario Aladdin sa zaradom od 86 milijuna dolara. John Wick je zaradio malo manje od pola zarade prethodnog tjedna te se nalazi na drugom mjestu. Endgame i dalje dobro zarađuje u američkim kinima. Ovaj tjedan je ostvario prihod od 16 milijuna dolara, a sveukupno je u američkim kinima zaradio skoro 800 milijuna dolara. Još valja spomenuti da je novi horor „Brightburn“ na petom mjestu po zaradi sa solidnih 7,5 milijuna dolara s čime su već pokrili budžet od 7 milijuna dolara.

  1. Alladin  $86 mil.
  2. John Wick: Chapter 3 – Parabellum $24,4 mil.         
  3. Avengers: Endgame  $16,8 mil.
  4. Pokemon Detective Pikachu $13.3 mil.
  5. Brightburn $7.5 mil.

Ostale vijesti možete vidjeti ovdje.

+ ranije objave

Magistar politologije. Zaljubljenik u filmove od kada sam prvi puta upoznao Donnieja Darka i Keysera Sozea. Obožavatelj psiholoških trilera i opusa Denisa Villeneuevea.

Verified by MonsterInsights