Filmske franšize koje završavaju 2022.

Hollywood bi ove godine mogao imati nekoliko oproštajnih filmova. Naime, neke filmske franšize najavile su kako završavaju 2022. godine, dok neke nisu objavile daljnje planove pa se pretpostavlja kako bi mogle završiti.

Riječ je tu o serijama koje su se prelile na filmskom platno, igranim filmovima te spin-offima i slično. Iako filmske franšize najčešće postoje dok god su isplative, neke su ipak odlučile kako će 2022. biti njihov labuđi pjev.

Jackass

Ovogodišnji Jackass Forever najvjerojatnije označava kraj ove jedinstvene filmske franšize. Johnny Knoxville i ekipa su već u svojim 40-im i 50-im godinama tako da su sve bliže kraju fizičkih mogućnosti izigravanja budala. Zasad su tek najavili kako bi mogli izbaciti film Jackass 4.5 koji bi produžena verzija Jackass Forever.

Downton Abbey

Ono što je počelo kao serija, pretočilo se na filmsko platno 2019. te polučilo veliki uspjeh. Film je zaradio oko 200 milijuna dolara pa se odmah počelo planirati novi nastavak. Tako će ove godine izaći Downton Abbey: A New Era, a još se ne spominju nikakvi daljnji nastavci.

Top Gun

Top Gun je možda čudno nazvati franšizom. Zasad imamo samo jedan film koji je izašao 1986. te još jedan, Top Gun: Maverick, koji očekujemo ove godine. No s obzirom na to kako je Tom Cruise najavio završavanje Nemoguće misije, možda se odluči i Top Gun franšizu zakačiti o klin. Osim, naravno, ako ne odluči da bi to mogao biti njegov novi veliki projekt kada umirovi Nemoguću misiju.

Jurassic World

Izlaskom filma Jurassic World: Dominion, zaokružit će se priča dviju jurskih franšiza. Naime, u njemu će se pojaviti zvijezde iz Jurskog parka, Sam Neill i Laura Dern, što bi mogao biti lijep zaključak ove nove trilogije. Iako se govorilo o mogućim novim pričama u ovom filmskom svijetu, za sada se čini kako će Dominion biti kraj priče za ove likove. Neki eventualni novi filmovi tako bi mogli izaći sa novim glumcima i pod novim imenom.

Thor

S trećim nastavkom, Thor je dobio neočekivanu revitalizaciju koja je dovela do snimanja i četvrtog dijela, Thor: Love and Thunder. Valkyrie je već preuzela upravljanje Asgardom od Thora, a u novom nastavku Jane Foster postaje novi Thor. Takav razvoj događaja mogao bi dovesti do kraja Thor franšize. Bar one koju vodi Chris Hemsworth. On je već najavio kako će još ostati u Marvelu, no to ne mora značiti kako će imati vlastite filmove.

Halloween

Ono što je počelo 1978., završit će 2022. Vijest je to koja je službeno potvrđena. Jaime Lee Curtis vratila se kao Laurie Strode 2018. godine u direktnom nastavku filma iz 1978. No četiri godine kasnije, 2022., Halloween Ends doista će označiti kraj ove franšize.

Naše ostale filmske vijesti možeš pronaći ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights