93. dodjela filmskih nagrada Oscar koja se treba održati u veljači 2021., mogla bi biti odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Nekoliko izvora bliskih Akademiji, koji su željeli ostati anonimni, kažu da još ništa nije sigurno ali da će se dodjela Oscara najvjerojatnije odgoditi. Ukoliko dođe do odgode, još se ne zna koji bi bio novi datum dodjele. Treba napomenuti kako su ovo neslužbeni izvori i da Akademija još ništa nije službeno objavila.

Ranije smo pisali o tome da se Akademija zbog pandemije odlučila promijeniti pravila i dopustiti filmovima koji nisu bili prikazani u kinima, već samo na streaming servisima da budu nominirani što inače nije slučaj. Ipak, velik broj filmova se nije odlučio za tu opciju nego će filmove prikazati u kinima u nekom kasnijem datumu, najvjerojatnije sljedeće godine. Iz toga razloga moguće je da do kraja godine neće izaći dovoljno kvalitetnih filmova da se održi dodjela, te je odgoda zapravo najbolje rješenje.

U slučaju da se u Americi uskoro otvore kina, prvi novi film koji bi izašao bio bi Tenet Christophera Nolana koji za sada još uvijek izlazi 17. srpnja, no taj scenarij je sve manje izgledan.

S obzirom na to da je velik broj filmova prebačen na 2021., moguća je i situacije da se sljedeće godine uopće i ne održe Oscari već da 2022. imamo kombiniranu dodjelu za filmove iz 2020. i 2021. Zanimljivo je da je prva dodjela Oscara 1929. imala takav sistem te je nagrađivala filmove iz 1927. i 1928.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights