Jubilarna 40. dodjela Razzie nagrada za najgore iz filmske industrije otkazana je zbog koronavirusa, a dobitnike nagrada organizatori su objavili jučer putem objave za medije.

Iako je inače običaj da se Zlatne Maline dodijele dan prije Oscara, ove godine to nije bio slučaj s obzirom na neuobičajeno ranu dodjelu Oscara, ali su zato nominacije objavljene 8. veljače, dan prije Oscara. Katastrofalni mjuzikl Cats oskarovca Toma Hoppera prednjačio je s devet nominacija, a osam su skupili Rambo: Last Blood i A Madea Family Funeral.

Cats je opravdao ulogu favorita te je osvojio čak šest Zlatnih Malina: za najgori film, najgoreg sporednog glumca (James Corden) i najgoru sporednu glumicu (Rebel Wilson), najgoru kombinaciju na ekranima, najgori scenarij i najgoreg redatelja (Tom Hopper). Hopper koji je devet godina ranije osvojio Oscara za najboljeg redatelja za The King’s Speech, postao je tek treći redatelj nakon Michaela Cimina i Kevina Costnera, koji je osvojio Oscar za najbolju i Razzie za najgoru režiju. Rambo: Last Blood je osvojio dvije nagrade: za najgori remake, rip-off ili nastavak i za najgori nemar za ljudski život i javno dobro.

Nagradu za najgoru glumicu osvojila je Hillary Duff za ulogu Sharon Tate u filmu The Haunting of Sharon Tate, a John Travolta je osvojio nagradu za najgoreg glumca za čak dva filma, The Fanatic i Trading Paint. Jedina “pozitivna” nagrada večeri je ona za najbolje iskupljenje koju je osvojio Eddie Murphy za naslovnu ulogu u Dolemite Is My Name.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights