Sinoć su dodijeljene 28. po redu Screen Actors Guild nagrade kojima se nagrađuju najbolje filmske i televizijske glumačke izvedbe prethodne godine.

Za Oscara nominiran film CODA osvojio je najvažniju nagradu večeri, onu za najbolju glumačku postavu u filmu, a Marlee Matlin – jedina gluha glumica u povijesti koja je osvojila Oscara – pohvalila je SAG za potvrđivanje rada gluhih glumaca u svom emocionalnom govoru zahvale.

Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) i Will Smith (King Richard) osvojili su nagrade za najbolje glavne uloge, a Ariana DeBose (West Side Story) ponijela je kući trofej za sporednu glumicu. Iako se očekivalo da će favorit Kodi Smit-McPhee iz The Power of the Dog pobijediti u kategoriji sporednog glumca, Troy Kotsur iz CODA-e je iznenadio i postao prvi gluhi glumac koji je osvojio pojedinačnu nagradu SAG. SAG su dobri pokazatelji za nadolazeće Oscare pa bi ova četvorka vrlo lako mogla osvojiti i Oscare za mjesec dana.

Što se tiče TV serija, Squid Game je zaradio tri pobjede. Lee Jung-jae i HoYeon Jung osvojili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu u dramskoj seriji, a nagradu je osvojio i Squid Gameov kaskaderski tim.

Glumci HBO-ovog hita Succession osvojili su nagradu za najbolji glumački ansambl u dramskoj seriji, a Ted Lasso je osvojio istu nagradu u kategoriji komične serije. Jason Sudeikis (Ted Lasso) osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komičnoj seriji, a Jean Smart (Hacks) za najbolju glumicu. Kate Winslet (Mare of Easttown) i Michael Keaton (Dopestick) osvojili su nagrade za najbolje glumce u miniseriji ili TV filmu.

Helen Mirren osvojila je SAG nagradu za životno djelo.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights