Sinoć je održana 71. dodjela televizijskih nagrada Emmy. Najveći favorit večeri bila je finalna sezona Game of Thronesa koja je bila nominirana u čak 14 kategorija ali je osvojila samo dvije nagrade, za najbolju dramsku seriju i Peter Dinklage za najboljeg sporednog glumca.

Najveće iznenađenje večeri bila je Amazonova serija Fleabag koja je uz nagradu za najbolju humorističnu seriju osvojila i nagrade za režiju, scenarij i Phoebe Waller-Bridge za najbolju glavnu glumicu.

Phoebe Waller-Bridge koja je za Fleabag osvojila nagrade za najbolju glumicu, scenarij i seriju.
Phoebe Waller-Bridge koja je za Fleabag osvojila nagrade za najbolju glumicu, scenarij i seriju.

Billy Porter iz serije Pose osvojio je nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji dok je Bill Hader iz serije Barry, drugu godinu zaredom osvojio nagradu za najboljeg glumca u humorističnoj seriji. Nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji pripala je Jodie Comer iz Killing Eve, a nagrada za sporednu ulogu Juliji Garner iz Ozarka. Na humorističnoj strani, nagrade za najbolje sporedne uloge osvojili su Tony Shalhoub i Alex Borstein iz serije The Marvelous Mrs. Maisel.

U kategorijama limitirane serije dominirao je Chernobyl koji je osvojio nagrade za režiju, scenarij i za najbolju limitiranu seriju.

Kompletnu listu dobitnika možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights