Sinoć su u Londonu dodijeljene BAFTA nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti.

Pobjednik večeri je njemački All Quiet on the Western Front koji je u dodjelu ušao sa čak četrnaest nominacija, a osvojio je sedam nagrada – najbolji film, režija, adaptirani scenarij, strani film, kamera, glazba i zvuk. Film je u svim ovim kategorijama, osim režije, nominiran i na Oscarima te se sada sigurno promaknuo u favorita u nekim od tih kategorija.

Odličnu večer imao je i “domaći” The Banshees of Inisherin koji je osvojio nagrade za najbolji britanski film, originalni scenarij i mušku i žensku sporednu ulogu za Barry Keoghana i Kerry Condon.

Glavne glumačke nagrade osvojili su Cate Blanchett za Tár i Austin Butler za Elvis. Guillermo del Toro’s Pinocchio proglašen je najboljim animiranim filmom, a Navalny najboljim dokumentarcem.

Everything Everywhere All at Once koji je glavni favorit na Oscarima, imao je čak deset nominacija, a osvojio je samo jednu nagradu, onu za najbolju montažu.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights