Disney

Dugo je Disney držao sve informacije o novim filmovima i serijama dobro skrivene, no napokon je došao i taj trenutak. Otkrili su svoje planove za nove Marvel, Star Wars i druge projekte. S obzirom da je doista teško pobrojati i detaljno prikazati sve što su najavili, ovdje ćemo izdvojiti samo nama najzanimljivije.

STAR WARS FILMOVI / SERIJE

Star Wars: Rangers of the New Republic i Star Wars: Ahsoka

John Favreau i Dave Filoni, kreatori popularne serije The Mandalorian, rade na dvije nove serije. Riječ je o Star Wars: Rangers of the New Republic i Star Wars: Ahsoka. Sve tri serije bit će međusobno isprepletene, a već je najavljeno kako će treća sezona The Mandaloriana izaći u prosincu 2021.

Star Wars: Andor

Objavljen je i prvi kratki trailer za seriju Star Wars: Andor, koja će pratiti lik Cassiana Andora iz filma Rogue One. Serija će premijeru doživjeti 2022., a Diego Luna vraća seu ulozi Andora.

Obi-Wan Kenobi

Serija o Obi-Wanu vjerojatno je najiščekivanija Star Wars serija, a sada smo napokon dobili neke detalje. Ona će se odvijati deset godina nakon filma Revenge of the Sith, a najveća vijest je da se Hayden Christensen vraća kao Darth Vader!

Lando

Uz ostale prepoznatljive Star Wars likove i Lando Calrissian dobiva svoju seriju! Još nije poznato tko će se pojaviti u ulozi Landa, no fanovi se nadaju kako će to ponovno biti Donald Glover.

Ostali Star Wars projekti

Najavljeno je i nekoliko animiranih serija koje bi trebale pratiti razne Star Was priče i likove, među njima su i serija o Storm Trooperima te serija u kojoj će biti R2D2 i C3PO, no o njoj još uvijek nema konkretnih detalja.

Među redateljima idućih igranih filmova bit će Taika Waititi i Patty Jenkins koja će raditi film o X-Wing pilotima.

MARVEL FILMOVI /SERIJE

Novi traileri:

WandaVision

The Falcon and the Winter Soldier

Loki

What If…?

Ms. Marvel

Na kanalu Disney+ naći će se i Kamala Khan, poznatija kao Ms. Marvel, jedna od mlađih Marvelovih likova (i po godinama i po vremenu kada je nastala kao lik), a glumit će ju Iman Vellani.

Captain Marvel 2

Ms. Marvel će se pojaviti i u novom nastavku filma Captain Marvel.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Otkriven je naslov trećeg nastavka Ant-Mana, Quantumania. Film će režirati Peyton Reed, a u njemu će se pojaviti i Kang the Conqueror kojeg glumi Jonathan Majors.

Hawkeye

Ova serija stiže nam 2021., a u glavnoj ulozi vraća se Jeremy Renner. U filmu će se pojaviti i Kate Bishop koju će glumiti Hailee Steinfeld.

Thor: Love and Thunder

Napokon smo doznali koga Christian Bale glumi! Riječ je o liku znanom kao Gorr The God Butcher, čovjeku koji krivi sve bogove za smrt svoje obitelji.

Black Panther II

Kevin Feige potvrdio je kako u filmu nećemo vidjeti novog glumca u naslovnoj ulozi nakon što je Chadwick Boseman preminuo. Planirani datum premijere je i dalje  6. svibnja 2020.

Ostali Marvel projekti

Serije Moon Knight; SheHulk (glavnu ulogu imat će Tatiana Maslany, a u seriji će se pojaviti i Mark Ruffalo kao Hulk) Secret Invasion (u kojoj će se pojaviti Samuel L. Jackson kao Nick Fury) koja će adaptirati jedan od najpopularniji marvelovih stripovskih serijala u kojem vanzemaljska rasa Skrull (koju smo upoznali u filmu Captain Marvel) infiltrira najvažnije pozicije na Zemlji; Iron Heart; Armor Wars u kojem će se pojaviti Don Cheadle kao War Machine, a serija će se odvijati oko padanja Starkove tehnologije u krive ruke; I am Groot bit će animirana serija koja će pratiti avanture baby Groota; Film The Guardians of the Galaxy Holiday Special koji će izaći u vrijeme blagdana 2022.; Film The Fantastic Four režirat će redatelj novih Spider-Man filmova, Jon Watts.

Ostali Disney projekti

Percy Jackson and The Olympians izaći će u obliku serije na Disney+.

Potvrđeno je i kako će film Hocus Pocus dobiti svoj dugo očekivani nastavak.

Kralj lavova dobiva live-action prequel kojeg će režirati Barry Jenkins.

Kao i mnogi drugi klasici i Pinnochio dobiva live-action verziju u kojoj će glumiti Tom Hanks.

Naravno, među live-action najavama našli su se i Petar Pan i Wendy.

Sister Act 3, odnosno Redovnice nastupaju 3, stiže namu idućih nekoliko godina, a u filmu će glumiti i zvijezda prva dva nastavka, Whoopi Golberg.

Iako je već nekoliko puta rekao „nikad više“, Harrison Ford vraća se u ulozi Indiane Jonesa u petom nastavku ovog filma kojeg će režirati fantastični James Mangold, redatelj filmova kao što su Logan, Ford v Ferrari i Walk the Line.

Iako je Disney objavio još mnogo toga, ovo je naš izbor najzanimljivijih vijesti, a naše ostale vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights