Hvaljeni redatelj snimiti će film o scenaristu Hermanu Mankiewiczu s Garyjem Oldmanom u glavnoj ulozi.

Fincher za Netflix režira biografski film naziva Mank o Hermanu J. Mankiewiczu, scenaristu koji je zajedno s Orosonom Wellesom osvojio Oscara za najbolji scenarij za CItizen Kanea.

Ovo će Fincheru biti prvi film nakon Gone Girl iz 2014. koji je odlično prošao kod publike i kritičara te je postao njegov financijski najuspješniji film. U međuvremenu se bavio produciranjem i režiranjem Netflixovih serija House of Cards, Mindhunter i Love, Death & Robots.

Film će biti baziran na scenariju Fincherovog pokojnog oca Jacka i bavit će se Mankiewiczovim razvojem scenarija za Citizen Kanea i kasnijim sukobom sa Orsonom Wellesom. Film će navodno biti sniman u crno-bijeloj tehnici što je prikladno budući da se radnja bazira na razdoblju ranih 40-ih u Hollywoodu.

U glavnoj ulozi pojavit će se Gary Oldman kojem nisu strane uloge u biografskim filmovima, a upravo je za takvu ulogu prije dvije godine osvojio Oscara za prikaz Winstona Churchilla u filmu Darkest Hour.

Citizen Kane

Iako se o filmu za sada zna jako malo, ovakav glumačko-redateljski tandem već je zaintrigirao mnogo fanova koji ga već sada s nestrpljenjem iščekuju. Fincher je, prisjetimo se, režirao filmove kao što su Fight Club, Se7en, The Social Network, Zodiac i The Girl with the Dragon Tattoo te ga mnogi smatraju jednim od najboljih redatelja današnjice.

Ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights